Mugur Isarescu, avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la sefia BNR

Marti, 02 Iulie 2019, ora 15:49
2674 citiri
Mugur Isarescu, avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la sefia BNR
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la sefia BNR de catre Comisiile pentru Buget din Camera Deputatilor si Senat.

De asemenea, au fost votati cu unanimitate de voturi si membri propusi pentru Consiliul de Administratie al BNR, respectiv Florin Georgescu, Leonardo Badea, Eugen Nicolaescu, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Rusanu si Virgiliu Jorj Stoenescu.

In total au fost inscrisi 13 candidati pentru Consiliul de Administratie al BNR, respectiv Mugur Isarescu, Florin Georgescu, Leonardo Badea, Ionut Dumitru, Eugen Nicolaescu, Balint Csaba, Marin Dinu, Gheorghe Gherghina, Ion Horia Neamtu, Cristian Popa, Dan Radu Rusanu, Aura Gabriela Socol si Virgiliu Jorj Stoenescu.

In cazul lui Ionut Dumitru si al lui Ion Horia Neamtu majoritatea parlamentarilor s-au abtinut, iar Aura Gabriela Socol si Marin Dinu nu s-au prezentat la audieri.

Mugur Isarescu a fost candidat pentru functia de Guvernator al BNR, Florin Georgescu pentru functiile de vicepresedinte al Consiliului de Administratie si prin-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea, Ionut Dumitru si Eugen Nicolaescu au candidat si pentru functia de viceguvernator al BNR.

Guvernatorul BNR a facut si o prezentare a programului noii echipe care va conduce Banca Nationala a Romaniei in perioada urmatoare.

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni pe 3 iulie in sesiune extraordinara pentru numirea membrilor Consiliului de Administratie al BNR, la Consiliul Fiscal, dar si pentru desemnarea presedintelui Consiliului National al Audiovizualului.

#Isarescu nou mandat la sefia BNR, #Isarescu Guvernator BNR 2019 , #stiri Mugur Isarescu