Mugur Isarescu, decorat cu cea mai inalta distinctie a statului roman

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 18:37
2613 citiri
Mugur Isarescu, decorat cu cea mai inalta distinctie a statului roman

Presedintele Traian Basescu i-a acordat lui Mugur Isarescu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan, guvernatorul BNR fiind cel de-al treilea roman decorat cu cea mai inalta distinctie a statului, dupa George Emil Palade si Patriarhul Teoctist.

Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, i-a fost conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan , "avand in vedere propunerea primului-ministru, in semn de inalta apreciere pentru rezultatele de exceptie obtinute in activitatea de cercetare si promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus in calitate de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei in vederea elaborarii si implementarii cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiara a Romaniei", precizeaza Mediafax.

Seful statului a acordat Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Ofiter, la propunerea guvernatorului BNR, cu ocazia implinirii a 130 de ani de la infiintarea Bancii Nationale si pentru rezultate exceptionale obtinute in elaborarea si implementarea politicilor monetar-bancare care au asigurat stabilitatea financiara a Romaniei lui Silviu Cerna.

Din aceleasi considerente, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Comandor i-a fost conferit lui Virgiliu Jorj Stoenescu, iar Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter lui Florin Georgescu.

De asemenea, au fost decorati cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler Eugen Dijmarescu, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Cristian Popa.

Totodata, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Ofiter i-a fost conferit lui Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

De asemenea, lui Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei, i-a fost acordat Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicina, a fost primul roman decorat in timpul vietii cu cea mai inalta distinctie a statului roman, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan.

Primul cetatean roman decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan a fost Patriarhul Teoctist, insa distinctia i-a fost conferita acestuia post-mortem.

Ambele distinctii au fost acordate in 2007.

Pana atunci, aceasta distinctie a mai fost conferita sefilor de stat straini.

#distinctie, #financiara, #isarescu, #ordin, #romaniei, #stabilitatea, #steaua , #stiri Mugur Isarescu