Va reusi societatea si clasa politica sa iasa din tiparul precedentelor cicluri electorale? (Isarescu)

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 13:43
1412 citiri
Va reusi societatea si clasa politica sa iasa din tiparul precedentelor cicluri electorale? (Isarescu)

Principala preocupare pentru anul viitor este daca societatea si clasa politica vor reusi sa iasa din tiparul precedentelor cicluri electorale, cu promisiuni mai mult sau mai putin desprinse de realitate, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax.

"Suntem inaintea anului electoral, devenim tot mai constienti, nu numai noi specialistii in economie si finante, ca avem constrangeri bugetare puternice. Se discuta in permanenta de solutii. Cateodata solutiile pentru noi sunt glumete, dar se discuta. Nu poti sa treci cu vederea aceste dezbateri, extrem de mediatizate.

Va reusi societatea si clasa politica ca anul 2012 sa iasa din tiparul precedentelor cicluri electorale, cu promisiuni mai putin sau mai mult desprinse de realitate?", a spus Isarescu la Romania Financial Forum 2011.

Seful bancii centrale a afirmat ca in prezent are loc la o destructurare rapida a institutiilor la nivel global, inclusiv a structurilor politice, iar lumea traieste intr-o confuzie deoarece noile structuri se formeaza greu.

"Asistam la o destructurare destul de rapida. Aceasta destructurare a acestor forme, uneori nici nu realizam cat de mult s-a stricat. O destructurare este o stricaciune, aceasta destructurare are loc in conditiile in care noile forme se incheaga foarte greu, iar lumea traieste intr-o confuzie.

Si structurile politice par ca functioneaza mai greu, dar stiu ca nimic nu e nou sub soare. Orice ajustare este mai intai respinsa si apoi apar ambele situatii, fie ajustarea se face foarte repede, fie ajustarea este tardiva. Intre cele doua extreme viata te duce la optimul normal al vietii, dar discutiile balanseaza intre extreme", a mai spus Isarescu.

#isarescu, #alegeri, #electoral, #buget , #stiri Mugur Isarescu