Unilever preia inghetata Napoca

Luni, 11 Mai 2009, ora 15:37
4927 citiri
Unilever preia inghetata Napoca

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea de catre Unilever NV si Unilever South Central Europe (USCE) a activitatii de producere a inghetatei marca "Napoca", detinuta anterior de companiile Napolact si Friesland Romania, potrivit unui comunicat remis luni Newsin, de catre consiliu.

Potrivit CC, aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele de profil.

Pana acum, USCE si Unilever Romania SA nu produceau si nici nu comercializau produse de inghetata pe piata autohtona, desi la nivel european grupul are mai multe societati cu activitati in domeniu.

Unilever NV este, impreuna cu Unilever Plc, societatea mama a grupului Unilever. Grupul este unul dintre principalii producatori de bunuri de consum la nivel mondial, care detine aproximativ 400 de marci si comercializeaza peste 14 categorii de produse destinate alimentatiei, ingrijirii locuintei si ingrijirii personale.

Compania Unilever a anuntat in luna februarie achizitia marcii romanesti de inghetata "Napoca", oferita spre vanzare inca din 2008, ce ii va asigura intrarea pe piata inghetatei din Romania. Tranzactia de preluare a brandului de inghetata a fost supusa atunci aprobarii Consiliului Concurentei, iar finalizarea era programata sa dureze circa patru luni.

Producatorul de lactate FrieslandCampina Romania anunta recent ca va continua productia de inghetata pentru Unilever Romania in fabrica Napolact din Cluj-Napoca si dupa vanzarea diviziei de inghetata Napoca companiei Unilever.

#concurentei, #consiliul, #inghetata, #napoca, #napolact, #preluare, #unilevaer , #stiri Napolact