Bursele europene au inchis pe verde - 20 Februarie 2009

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 09:37
2110 citiri
Bursele europene au inchis pe verde - 20 Februarie 2009

Actiunile europene s-au scumpit usor la finalul sedintei de joi, dupa trei zile de ieftiniri, dar au inchis sedinta sub niveluri pe care le-au atins in cursul acesteia, dupa ce investitorii au asistat la publicarea unor noi dovezi de accentuare a recesiunii din Statele Unite, relateaza Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a avansat cu 0,1%, la 764,04 puncte, dupa ce urcase in timpul sedintei cu 1,1%.

De la inceputul anului, indicele a coborat cu 8,2%, dupa un declin cu 45% in 2008. "Statisticile din Statele Unite se inrautatesc din ce in ce mai mult, chiar peste asteptarile cele mai pesimiste", a spus un strateg pentru piete de capital de la Legal & General, Georgina Taylor. "Ultimele zile au aratat ca volatilitatea va continua si este foarte dificil sa facem o estimare cu privire la directia viitoare, in conditiile in care niciunele dintre datele publicate nu aduc nimic pozitiv", a adaugat Taylor.

Numarul muncitorilor americani care au cerut ajutor de somaj a avansat la un nivel record la inceputul lui februarie, potrivit statisticilor care au aratat o deteriorarea si mai accentuata a situatiei de pe piata muncii, in conditiile in care a 13-a luna de recesiune se adanceste.

Federal Reserve Bank of Philadelphia a anuntat ca indicele pentru conditiile de afaceri din regiunea Atlanticului de Mijloc a coborat in februarie la -41,3 puncte, un nivel minim nemaiatins din 1990, dupa o scadere pana la -24,3 puncte in ianuarie.

Actiunile Nestle, cel mai mare producator de alimente din lume, au avansat cu 5,2%, dupa ce compania a afisat o crestere a vanzarilor cu 8,3% in 2008 si a afirmat ca este prudenta dar nu foarte pesimista cu privire la evolutia din 2009.

Si actiunile altor companii producatoare de alimente s-au apreciat, cum ar fi titlurile Danone, care au avansat cu 1,8%. Actiunile AXA s-au ieftinit cu 9,2%, dupa ce rezultatele celei de a doua companii europene de asigurari nu au reusit sa linisteasca investitorii si in contextul ingrijorarilor tot mai accentuate cu privire la bilantul contabil al grupului. Cat priveste evolutia de pe marile piete europene, indicele FTSE 100 al bursei londoneze a urcat usor cu 0,29%, la 4.018,37 puncte, indicele Dax al bursei germane de la Frankfurt, cu 0,24%, la 4.215,21 puncte, in timp ce indicele CAC 40 al bursei pariziene a coborat cu 0,05%, la 2.872,60 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#burse, #europene, #investitii, #actiuni , #stiri Nestle