Nestle lanseaza primul centru de cercetare din Japonia

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 17:04
1482 citiri
Nestle lanseaza primul centru de cercetare din Japonia

Nestle lanseaza astazi primul centru de cercetare stiintifica din Japonia. Parte a Centrului de stiinta si Cercetare Nestle din Elvetia, acesta isi desfasoara activitatea in cadrul Universitatii din Tokyo si se concentreaza pe cercetarea din domeniul sanatatii si nutritiei.

Aceasta colaborare dintre Nestle si Universitarea din Tokyo este subliniata si de implicarea in cadrul programului de cercetare “Food for Life”.

Programul va debuta la 1 iunie 2009, urmarind sa exploreze subiectele nou aparute din domeniul sanatatii si nutritiei din secolul 21. Aportul expertizei si cunostintelor asigura fundamentul stiintific necesar dezvoltarii a noi produse care vor aduce beneficii pentru sanatatea consumatorilor japonezi si de pretutindeni.
 
Nestle a asigurat un minim de 900 000 de franci elvetiani, pe o perioada de trei ani. Colaborarea pe cercetare include de asemenea asistenta din partea oamenilor de stiinta din cadrul Centrului de stiinta si Cercetare din Lausanne. Nestle este singura companie de nutritie, sanatate si wellness din afara Asiei care isi aduce aportul in cadrul programului academic din cadrul Universitatii din Tokyo.

Timp de 20 de ani, Consiliul Nestle pe domeniul Nutritiei in Japonia a dezvoltat o retea nationala de cercetare prin asigurarea suportului si fondurilor necesare tinerilor cercetatori din domeniul stiintei alimentare si nutritiei. Prezenta in Japonia inca din 1913, Nestle opereaza prin trei fabrici si detine un puternic portofoliu de marci de cafea, ciocolata si produse cu destinatie nutritionala speciala, precum si hrana pentru animale.

Reteaua de cercetare si dezvoltare Nestle include 27 de centre de Cercetare, Dezvoltare si Tehnologie si un numar de 5 000 de angajati. Capacitatea interna a inovatiei Nestle se extinde prin parteneriate cu renumite companii de pe piata, peste 300 sute de colaborari externe, precum cele cu universitatile.

#nestle, # japonia, # activitate, # sanatate , #stiri Nestle