Nestle sustine programe pentru tarile in curs de dezvoltare

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 16:50
1831 citiri
Nestle sustine programe pentru tarile in curs de dezvoltare

Timp de doua zile, Nestle organizeaza la New York un forum cu tema Creating Shared Value, in colaborare cu Biroul de Parteneriate al Natiunilor Unite si Misiunea Elvetiei pentru Natiunile Unite. Compania intentioneaza crearea de noi parteneriate cu institutiile guvernamentale, ONG-urile si micile intreprinderi, ca raspuns al mediului de afaceri la provocarile economice si sociale globale.

Pe durata acestui Forum, liderii Nestle vor interactiona cu experti internationali in strategia corporatiilor din domeniul nutritiei, accesului la apa si dezvoltarii rurale. Initiativele grupului elvetian cuprind: un program educational dedicat scolarilor de pretutindeni, un centru de cercetare si dezvoltare in Africa, precum si un nou premiu, „Nestle Creating Shared Value”.

 

"Forumul Creating Shared Value deschide seria de intalniri anuale dedicate schimbarilor la nivelul politicilor si actiunilor necesare la nivel national si global, oportunitatilor de progres si rolului afacerilor in societatea secolului 21", a precizat Peter Brabeck-Letmathe, Presedintele Nestle.

 

Implementarea acestor initiative din domeniul nutritiei, accesului la apa si dezvoltarii rurale survine pe fondul prezentei recesiuni economice accentuate, a caror efecte de proportii semnificative au afectat atat populatia cat si actionarii.

 

Conform Presedintelui Peter Brabeck-Letmathe, „criza financiara concretizata in prezenta recesiune economica dezvaluie inca o data o axioma de baza a mediului de afaceri: daca esuezi in satisfacerea interesului public si ii acorzi o mai mare importanta succesului pe termen scurt, atunci vei esua si in fata propriilor actionari. In scopul construirii unui succes in afaceri pe termen lung, consideram necesar crearea de beneficii atat la nivelul actionarilor, cat si cel al populatiei. Sub denumirea de Creating Shared Value in cadrul Nestle, acest concept reprezinta un principiu esential al afacerilor Nestle.”

 

In prezent, Nestle colaboreaza cu aproximativ 600.000 de fermieri din lume, asigurand microfinantari de peste 27 milioane de dolari. O populatie de aproximativ 2,4 milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare isi sustin existenta in urma lantului de furnizare a produselor Nestle. Starea de sanatate a comunitatilor din care compania elvetiana isi preia mana de lucru si materiile prime este un element vital pentru succesul afacerii si valoarea actiunilor.

 

Compania elvetiana Nestle, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondata in anul 1866, fiind prezenta astazi In 84 de tari. Compania are 456 de fabrici si un numar de 283.000 de angajati.

Nestle a patruns pe piata romaneasca in anul 1995, in momentul de fata avand peste 850 de angajati in sediile din Bucuresti si Timisoara.

 

Gabriela Garjoaba

 

 

 

#actionari, #intreprinderi, #nestle, #ong , #stiri Nestle