Trucuri pentru o vacanta in Elvetia

Vineri, 31 Decembrie 2010, ora 10:42
4925 citiri
Trucuri pentru o vacanta in Elvetia

Elvetia este recunoscuta pentru neutralitatea sa dar si pentru faptul ca se numara printre cele mai costisitoare destinatii turistice. Cu toate acestea, ehow.com va propune o serie de sfaturi care sa va ajute sa profitati de un concediu in aceasta uimitoare tara fara prea multa bataie de cap si fara sa cheltuiti o avere.

ehow.com pledeaza pentru o vacanta cu rucsacul in spate, sublinindu-i frumusetea unui astfel de concediu, imprevizibil, spontan dar in acelasi timp o posibilitate de a vedea simbolurile culturale si de a cunoaste identitatea unei tari.

In cazul in care nu sunteti foarte hotarati ce orase din statul elvetian merita cu adevarat atentie, ehow.com face o lista de sugestii. Basel, St Moritz sau Geneva sunt primele trei destinatii in topul selectat de siteul amintit.

Asadar, daca nu aveti foarte multi bani la dispozitie dar va doriti sa vizitati Elvetia, puteti incerca sa va cazati la una dintre unitatile de cazare din Basel.

Pretul cazarii porneste de la 25 euro, pentru o camera dubla, un tarif mai mult decat convenabil, tinand cont si ca zona este una deosebit de frumoasa, fiind totodata poarta de intrare fie catre muntii Jura, fie catre orase foarte apropiate, precum Zurich sau Luzern.

Tot 25 de euro, dar de persoana este si costul unei nopti de cazare la cele mai accesibile hoteluri din Geneva.

Pe de alta parte, in St Moritz, orasul in care se organizeaza Jocurile Olimpice de iarna, pretul cazarii incepe de la 91 euro/persoana/noapte.

Printre obiectivele turistice de neratat din Elvetia, indiferent de bugetul pe care il aveti la dispozitie, ehow.com va sfatuieste sa vizitati „Chateau de Chillion”, un castel medieval nu foarte cunoscut de straini dar foarte bine conservat.  A fost resedinta contilor de Savoia si dateaza din secolul al XIII-lea.

In Geneva exista de asemenea, o multime de muzee si catedrale aflate relativ aproape una de cealalta, astfel incat le puteti vizita printr-o plimbare in aer liber. Lacul cu acelasi nume reprezinta o alta atractie a localitatii Geneva.

Pentru peisaje naturale spectaculoase, faceti cel putin o drumetie in regiunea Jungfrau, caracterizata prin piscurile de o inaltime ametitoare, ce depaseste de cele mai multe ori 3.900 metri. Puteti ajunge pana aici cumparand un bilet la linia de cale ferata Jungfraubahm, construita la o altitudine de 3.500 metri.

Merita sa petreceti o zi in localitatea Lake Thun, pentru a explora mai multe castele, biserici medievale, Muzeul Ceasurilor si Muzeul Instrumentelor Muzicale.

Versiunea idilica si romantica a Elvetiei poate fi cel mai bine inteleasa in Lucerne si mai ales printr-o escapada in Alpii Elvetieni. Puteti explora Muntele Rigi, Gradinile Ghetarilor, Muzeul Picasso sau Lacul Lucerne.

O experienta care nu trebuie sa lipseasca din turul Elvetiei este vizitarea celebrului ghetar Matterhorn, aflat in Valais si admirarea daca nu chiar escaladarea celui mai inalt masiv muntos din Elvetia, numit Dufourspitze, in apropiere de Monte Rosa.

Cea mai indicata metoda de a calatori prin Elvetia ramane trenul. Puteti achizitiona un abonament pe calea ferata cu un numar nelimitat de calatorii, alegand din oferta pusa la dispozitia turistilor de casele de bilete elvetiene. Abonamentul au o durata minima de patru zile dar pot fi valabile si o luna intreaga.

Cea mai frumoasa perioada pentru a vizita statul elvetian este februarie, pentru ca in aceasta luna au loc mai multe carnavele si festivale in Bern, Zurich, Basel sau Luzern.

Totodata, o perioada indicata pentru turisti este in extrasezon, adica aprilie sau mai primavara ori septembrie si octombrie, toamna.

Odata ajunsi in Elvetia este obligatoriu sa mergeti si sa vizitati fabricile de ciocolata, renumite pentru productia lor pe plan mondial, cum ar fi Cailler-Nestle sau Lindt. Mostrele de praline, bomboane sau specialitati sunt oferite gratuit in cadrul tururilor.

Pe de alta parte, cel mai bine cumparati ciocolata din supermarketurile locale si nu din magazinele de suveniruri sau din centrul oraselor, pentru ca delicioasele produse sunt suprataxate.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#vacanta, #elvetia, #destinatii turistice , #stiri Nestle