Grupul Bin Laden construieste cea mai inalta cladire din lume

Marti, 02 August 2011, ora 16:29
1438 citiri
Grupul Bin Laden construieste cea mai inalta cladire din lume

Compania Kingdom Holding, din Arabia Saudita, a anuntat, marti, ca o firma asociata a semnat un contract de 4,6 miliarde riali (1,23 miliarde dolari) cu grupul Bin Laden, pentru constructia unui turn de peste 1.000 de metri, care va deveni astfel cea mai inalta cladire din lume.

In prezent, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa, din Dubai, cu 828 de metri.

Cladirea va fi construita in orasul Jeddah, situat pe coasta saudita a Marii Rosii, a anuntat compania Kingdom Holding, condusa de printul miliardar Alwaleed bin Talal, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Turnul va avea o inaltime de peste 1.000 de metri, va include un hotel, apartamente si birouri, urmand sa ocupe o suprafata de 500.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat postat de Kingdom Holding pe bursa de la Riad.

Kingdom Holding a semnat un acord cu grupul Bin Laden, prin care acesta din urma va prelua o participatie de 16,63% la Jeddah Economic, firma care va construi turnul.

Kingdom va detine 33,35% din actiunile Jeddah Economic, Abrar International Holding 33,35%, iar investitorul Abdurrahman Sharbatly 16,67%.

Printul Alwaleed, care controleaza 95% din Kingdom Holding, si-a concentrat investitiile in domeniile bancar, hotelier si media, ajungand la participatii importante in companii precum Citigroup, News Corp, Apple si Time Warner. Alwaleed a fost in ultimii 20 de ani cea mai bogata persoana din Orientul Mijlociu. 

#grup bin laden, #bin laden, #cladire inalta, #cladire , #stiri News Corp