Grupul media News Corp isi extinde prezenta pe piata imobiliara prin preluarea Move

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 13:05
2080 citiri
Grupul media News Corp isi extinde prezenta pe piata imobiliara prin preluarea Move
Sursa foto: Facebook

News Corp, concernul media detinuta de Rupert Murdoch, a preluat compania imobiliara online Move pentru 950 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare tranzactie a sa din ultimii ani.

Move detine site-urile Realtor.com si Move.com, care ofera servicii atat pentru potentialii clienti, cat si pentru agentiile imobiliare. In urma acestei tranzactii, News Corp va detine 80%, iar 20% din actiuni vor fi detinute de REA, un site imobiliar australian, controlat de News Corp, scrie Financial Times.

News Corp, care detine publicatia Wall Street Journal, precum si mai multe ziare din Marea Britanie, cum ar fi The Sun si The Times, intentioneaza sa utilizeze serviciile sale print si online din SUA pentru a promova Move pe piata.

Preluarea Move, o "evolutie exponentiala"

Aceasta preluare este considerata o "evolutie exponentiala" de catre directorul executiv al News Corp, Robert Thomson. "The Wall Street Journal Digital Network genereaza 500 de milioane de afisari in fiecare luna. Ne-am propus sa facem fiecare dintre aceste pagini o platforma de marketing pentru Move".

News Corp a decis sa cumpere Move dupa experienta sa din Australia cu REA, a mai spus acesta, unde portofoliul de publicatii al companiei a jucat un "rol crucial" in succesul acestui site imobiliar. Compania spera sa aiba acelasi succes si in SUA.

News Corp a fost de acord sa plateasca 21 dolari pentru o actiune Move, care au inchis sedinta de tranzactionare de luni la 15,29 dolari.

News Corp nu a fost incarcata cu datorii cand s-a separat de 21st Century Fox anul trecut - spre deosebire de alte companii de print care au fost desprinse sau separate de grupurile de divertisment, ca Tribune sau Time Inc. Compania a avut numerar net in bilant de 2,6 miliarde dolari imediat dupa separare.

Thomson nu a precizat daca News Corp ar urmari si alte achizitii. "Avem mai multe optiuni atunci cand vine vorba de alocarea de capital - investitie externe sau interne si inapoierea de capital actionarilor", a spus el.

Ca si alti publisheri, cum ar fi New York Times, News Corp cauta noi modele digitale pentru continutul sau - un obiectiv pe care vrea sa-l atinga cat mai repede dupa separarea de Fox.

Compania dezvolta un serviciu de stiri care vizeaza o anumita categorie de cititori - "millennial", si a lansat serviciul digita BallBall, prin care publica informatii despre meciurile de fotbal din Europa.

Dupa separatea de Fox anul trecut, News a infiintat cinci divizii, respectiv stiri si informatii; servicii imobiliare digitale; edutura HarperCollins; Fox Sports Australia; si un grup care include Amplify, o noua afacere in educatie.

#news cord, #Murdoch news, #move imobiliare nwes , #stiri News Corp