Mogulul Murdoch risca inchisoarea

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 01:04
1174 citiri
Mogulul Murdoch risca inchisoarea

Populatia din Marea Britanie cauta razbunare. Conducerea News Corp, compania care detine tabloidul implicat in scandalul ascultarii telefoanelor din Marea Britanie risca inchisoare.

In ceea ce priveste posibilitatea ca Rupert Murdoch sa fie acuzat de incalcarea intimitatii, analistii sunt de parere ca magnatul ar trebui sa plateasca pentru faptele sale, intrucat orice actiune infaptuita de o corporatie nu se poate realiza fara consimtamanatul organului de conducere.

Prin urmare, Rupert Murdoch pare a fi principalul vinovat.

"Daca ai condus o organizatie care a desfasurat actiuni penale, fie tu ai dat ordine in acest sens, fie ai dat permisiunea, dar daca totul s-a petrecut fara sa fii tu cel care a comandat aceste actiuni, atunci vorbim de neglijenta in conducere", potrivit Andreas Whittam Smith, editor al publicatiei The Independent, informeaza ZF.

Un alt nume vehiculat pe lista acuzatilor este Rebekah Brooks, CEO al News International, care la vremea interceptarilor telefonice, conducea populatia. Aceasta a declarat ca totul s-a petrecut fara stirea ei.

Doar o conexiune directa intre Rupert Murdoch sau chiar fiul sau si News of the World ar putea conduce la o condamnare a acestora.

#acuzare rupert murdoch, #incalcare intimitate, #rupert murdoch, #rupert murdoch inchisoare, #scandal ascultare telefoane, #taloid marea britanie , #stiri News Corp