Murdoch arunca manusa "Financial Times"

Marti, 14 August 2007, ora 09:06
1060 citiri

Rupert Murdoch, patronul trustului News Corp, se gandeste sa renunte la taxa anuala de 99 de dolari pentru versiunea on-line a "Wall Street Journal", o miscare ce l-ar putea determina pe editorul englez Pearson sa faca la fel cu "Financial Times", rivalul WSJ.

Analistul media Lorna Tilbian, de la firma Numis Securities, crede ca orice miscare de acest gen a lui Murdoch nu face decat sa puna presiune pe oficialii Pearson, in timp ce Usman Ghazi, de la Dresdner Kleinwort, estimeaza o scadere de pana la 6 procente a veniturilor pe actiune ale companiei.

Omul de rand nu face diferenta intre cei doi rivali

"Ar fi o miscare costisitoare pe termen scurt. Dar pe termen lung, ar putea fi o miscare excelenta", a afirmat Murdoch, citat de Reuters, intr-o discutie despre planurile sale pentru Dow Jones, editorul WSJ, achizitionat la inceputul acestei luni pentru 5,6 miliarde de dolari.
Potrivit lui Usman Ghazi, cititorul obisnuit nu face o diferenta clara intre "Financial Times" (FT) si WSJ, care sunt cele mai importante ziare economice ale lumii.

"Daca WSJ devine gratuit pe internet, un abonat obisnuit al editiei on-line a FT va spune "stai putin, eu de ce platesc pentru niste informatii pe care le pot gasi gratuit in alta parte?"", crede Ghazi. Bilantul financiar al Pearson, publicat saptamana trecuta, arata ca numarul abonatilor ft.com a crescut cu 12% in acest an, pana la 97.000. In acelasi timp, wsj.com se lauda cu nu mai putin de 983.000 de abonati.

"Cash" sau clickuri

Abonamentele la ft.com variaza de la 99 de lire sterline pe an pana la 400 de lire, ceea ce inseamna ca veniturile de la abonati se cifreaza undeva intre 10 si 38 de milioane de lire.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=318270>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.



HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...