News Corp. se retrage de la Bursa din Londra

Joi, 30 Mai 2013, ora 15:39
1900 citiri
News Corp. se retrage de la Bursa din Londra

News Corp, grupul de media detinut de Rupert Murdoch, afectat in Marea Britanie de scandalul interceptarilor telefonice ilegale, a anuntat, joi, ca se va retrage de la Bursa de la Londra pe 28 iunie, data la care activitatile sale editoriale si de divertisment vor fi scindate, informeaza AFP.

News Corporation, cotata si la bursele din New York si Australia, transmite intr-un comunicat ca a luat aceasta decizie pentru ca actiunile sale de la Bursa din Londra reprezinta mai putin de 1% din volumul total de schimburi de actiuni la nivel mondial.

Grupul media News Corporation, detinut de magnatul Rupert Murdoch, trebuie sa finalizeze pana pe 28 iunie proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - va fi separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicatii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum si editura HarperCollins. Conform expertilor, divizia editoriala va fi mult mai mica decat cea de entertainment.

Familia Murdoch va pastra in continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate in urma scindarii.

Numele de News Corp. va fi pastrat de divizia editoriala, in timp ce divizia de divertisment se va numi 21st Century Fox.

Ambele grupuri vor fi cotate la bursele de pe Wall Street si din Australia.

Scindarea trustului intr-o divizie editoriala si una de divertisment a fost aprobata pe 28 iunie 2012 de consiliul de administratie al grupului News Corporation.

Conform analistilor de la Wall Street Journal si Reuters, manevra are rolul de a proteja activitatile de televiziune si productie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptarilor telefonice, care a afectat numeroase publicatii britanice apartinand acestui grup media. In contextul scindarii, grupul News International si-a schimbat numele in NI Group Limited.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#News Corp retragere bursa Londra, #rupert murdoch news corp , #stiri News Corp