Versiunile online ale Sunday Times si The Times, accesibile doar cu plata

Vineri, 26 Martie 2010, ora 13:42
1088 citiri
Versiunile online ale Sunday Times si The Times, accesibile doar cu plata

Cotidianul britanic The Times si suplimentul sau de duminica, The Sunday Times, vor introduce, incepand din luna iunie, taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor digitale, potrivit unui comunicat al News International, publisherul titlurilor, divizie a consortiului News Corp.

Internautii care doresc sa vizualizeze continuturile de pe internet ale celor doua publicatii vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de o lira sterlina (1,12 euro) pe zi sau de doua lire (2,24 euro) pe saptamana.

News International a anuntat, de asemenea, ca actualul site al publicatiilor, Times Online, va fi inlocuit, la inceputul lunii mai, de doua site-uri, thetimes.co.uk si thesundaytimes.co.uk.

Taxele vor fi valabile pentru ambele site-uri.

Potrivit comunicatului publisherului, abonamentul pentru online va permite accesul la informatiile care apar in versiunea tiparita a celor doua titluri, cat si la servicii digitale aditionale. Aceste servicii vor fi disponibile si pentru abonatii versiunii tiparite a publicatiilor.

Cele doua titluri vor fi primele din portofoliul News International care vor implementa modelul online cu taxa, acesta urmand sa fie adoptat si de paginile electonice ale tabloidului The Sun si ale saptamanalului News of the World.

"Acesta este doar un inceput. The Times si Sunday Times sunt primele titluri din Marea Britanie care au adoptat acest nou model. Noi vom continua sa ne dezvoltam produsele digitale, sa facem investitii si inovatii pentru clientii nostri", a declarat Rebekah Brooks, CEO al News Independent.

News Independent este o divizie a consortiului News Corporation, controlat de magnatul Rupert Murdoch, care sustine implementarea unui nou model de business media, care sa genereze venituri din taxele pentru accesul la versiunile online ale ziarelor si revistelor.

Magnatul media Rupert Murdoch a declarat, in mai multe randuri, ca jurnalismul este "o marfa scumpa" si a cerut trusturilor de presa sa nu mai distribuie continut gratuit.

De asemenea, Murdoch a declarat, la inceputul lunii noiembrie, ca proiectul sau de implementare de taxe pentru accesul online al ziarelor din portofoliul consortiului pe care il conduce ar putea fi amanat.

Murdoch dorea gasirea unei modalitati de introducere a taxelor pentru accesul editiilor online ale ziarelor din consortiul News Corp. pana la finalul anului fiscal 2009 - 2010, care va fi in luna iunie 2010.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#sunaday, #times, #online, #cititori, #plata , #stiri News Corp