Vrei stiri? Platesti! CONTINUTUL CONTRA COST castiga teren

Luni, 25 Iulie 2011, ora 10:15
1393 citiri
Vrei stiri? Platesti! CONTINUTUL CONTRA COST castiga teren

Daca in urma cu cativa ani, ziarele isi publicau articolele gratuit pe Internet in speranta de a aduce cifre mai mari de trafic si deci castiguri din reclame online, acum tot mai multe publicatii impun taxe de acces la continut. 

Printre primii care au impus plata de acces la articole au fost marile ziare economice ale lumii, The Wall Street Journal si Financial Times. Rupert Murdoch a impus acelasi model pentru ziarele The Times si Sunday Times, in 2010.

La The Wall Street Journal, cel mai cunoscut ziar economic din lume, detinut acum de News Corp., utilizatorii fara abonament au acces doar la primele randuri din stire; cei care vor mai mult trebuie sa platesca cei 1,99 dolari (1,14 euro) pe saptamana pentru acces pe site-ul ziarului.

Un model ceva mai diferit ofera cei de la The New York Times, care au cel mai accesat site al unui ziar de la nivel mondial. Utilizatorii pot citi gratuit pana la 20 de stiri inainte de a li se propune un abonament.

In Slovacia pu­blisherii de presa scrisa au pus tot continutul contra cost, lansand un abonament general.

Sistemul le permite abonatilor oricareia dintre publicatiile participante sa plateasca 2,9 euro si sa primeasca in schimb timp de o luna acces la toate stirile publicatiilor care fac parte din grupul care s-a constituit pentru taxarea stirilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#stiri, #continut, #ziare, #presa, #internet, #rupert murdoch , #stiri News Corp