Alegeri Franta: Hollande este favorit, dupa dezbaterea televizata

Vineri, 04 Mai 2012, ora 09:01
1475 citiri
Alegeri Franta: Hollande este favorit, dupa dezbaterea televizata

Candidatul socialist la prezidentialele din Franta, Francois Hollande, s-a dovedit mai convingator decat adversarul sau, presedintele in exercitiu, Nicolas Sarkozy, in urma dezbaterii electorale televizate.

Concluzia vine in urma unui sondaj realizat de institutul Ifop, la comanda revistei Paris Match, statiei de radio Europa 1si canalului de televiziune Public Senat.

Potrivit cercetarii sociologice, 42% dintre persoanele intervievate, indiferent de apartenenta politica, l-au preferat pe Hollande, in timp ce numai 34% si-au exprimat preferinta pentru Sarkozy.

Fiecare al zecelea chestionat a fost multumit de prestatia televizata a ambilor candidati, 7% s-au declarat nemultumiti de amandoi, iar alti 7% s-au eschivat de un raspuns.

Cei mai multi dintre sustinatorii Frontului Popular /extrema dreapta/ al lui Marine Le Pen - circa 45% - si-au exprimat preferinta pentru presedintele in exercitiu si numai 23% l-au preferat pe Francois Hollande.

Electoratul centristului Francois Bayrou s-a impartit relativ in mod egal: 32% pentru Hollande, 30% pentru Sarkozy.

Cu toate acestea, dezbaterea televizata a fost doar un episod cu un rol nesemnificativ in ceea ce priveste intentia de a vota a francezilor pentru un candidat sau altul: doar 3% dintre persoanele chestionate au declarat ca duelul televizat le-a schimbat opinia.

Conform celor mai recente sondaje, realizate inaintea dezbaterii televizate, favorit ramane candidatul socialist Francois Hollande, cu 53-54% din intentiile de vot pentru al doilea tur de scrutin, preconizat sa se desfasoare la 6 mai.

#alegeri Franta sondaj Hollande, #favorit alegeri Franta 2012, #Hollande presedinte Franta , #Presedintele Frantei