Nokia Lumia 800 nu are priza la utilizatori

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 21:57
1995 citiri
Nokia Lumia 800 nu are priza la utilizatori

Primul Windows Phone de la Nokia, Nokia Lumia 800 are caracteristici impresionante, dar nu e pe placul consumatorilor si nu se vinde.

Nokia Lumia 800 a atras un interes scazut din partea consumatorilor europeni, doar 2% dintre respondentii unui studiu realizat de Exane BNP Paribas afirmand ca l-ar alege in detrimentul altor smartphone-uri, scrie Gadget.com.

In timp ce Android este sistemul de operare numarul unu printre utilizatorii de smartphone-uri din Europa, urmat de Apple, care detine circa 15-20% din piata, smartphone-urile ce folosesc software-ul Windows Phone au doar 2% din piata.

Vanzarile scazute ale Lumia 800 a atras dupa sine si o scadere a actiunilor companiei Nokia cu circa 20%.

Ironia face ca smartphone-urile Nokia care functioneaza cu sistemul Symbian, pe care compania a decis sa le retraga de pe piata pentru a promova doar Windows Phone, se vand mult mai bine decat cele care utilizeaza sistemul de operare Windows Phone.

In ciuda vestilor rele, reprezentantii Nokia raman pozitivi cu privire la perspectivele Lumia, acestia declarand ca exista impulsuri pozitive ale pietei privind smartphone-urile companiei, insa refuzand sa furnizeze orice date.

#Nokia Lumia 800, #vanzari Lumia 800, #windows phone, #Nokia Windows Phone , #Cota de piata