Compania Lenovo nu este interesata de achizitionarea Nokia

Miercuri, 01 August 2012, ora 16:50
1341 citiri
Compania Lenovo nu este interesata de achizitionarea Nokia

Grupul chinez Lenovo, al doilea furnizor de PC-uri din lume, a negat miercuri speculatiile de pe piata care sustin ca este interesat de achizitionarea companiei finlandeze Nokia.

"Trebuie sa fie o gluma. Nu se desfasoara nici un fel de negocieri", a afirmat Gianfranco Lanci, seful operatiunilor Lenovo din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Actiunile Nokia au crescut cu 17% la bursa din Helsinki, in urma speculatiilor de pe piata privind interesul Lenovo pentru achizitionarea companiei finlandeze.

Dupa declaratiile lui Gianfranco Lanci, actiunile Nokia au inceput sa scada.

Reprezentantii Nokia nu au comentat informatia.

Din februarie, actiunile companiei finlandeze au scazut la bursa cu peste 70% si au existat diverse speculatii privind companiile interesate in preluarea Nokia.

Actiunile Nokia, la cel mai scazut nivel din ultimii 16 ani. Cum s-a ajuns aici?

In iunie, Nokia a anuntat ca are de gand sa elimine alte 10.000 de locuri de munca la nivel global pana la finele lui 2013 iar in urma renuntarii la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va inchide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) si Salo (Finlanda).

Nokia va disponibiliza inca 10.000 de angajati

De asemenea, Nokia a confirmat ca a convenit vanzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu catre fondul european de investitii EQT VI, fara a preciza valoarea tranzactiei. Nokia va pastra o participatie de 10% la Vertu.

Anul trecut, Nokia a decis sa inchida fabrica din localitatea Jucu din judetul Cluj, dupa ce a investit 60 de milioane de euro in aceasta intreprindere inaugurata in 2008.

Nokia a afisat o pierdere operationala totala de un miliard de dolari (826 milioane de euro) pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Nokia a mai pierdut un miliard de dolari in trimestrul doi, iar dusurile reci vor continua

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, si mai multi membri ai board-ului executiv au cumparat de pe piata peste un milion de actiuni la companie, in valoare de pana la 1,74 milioane de euro, in incercarea de a reda incredere investitorilor. Aceste achizitii au fost facute saptamana trecuta.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Lenovo achizitionare Nokia, #evolutie actiuni Nokia, #Lenovo colaborare Nokia , #Investitii