Nokia merge pe mana Microsoft: Renunta la divizia de aplicatii

Joi, 09 August 2012, ora 16:15
1605 citiri
Nokia merge pe mana Microsoft: Renunta la divizia de aplicatii

Nokia a anuntat ca va scoate la vanzare divizia Digia, care administreaza platforma Qt, ce permite programatorilor sa creeze aplicatii pentru device-urile cu Symbian si meeGo, pe masura ce se bazeaza din ce in ce mai mult pe relatia cu Microsoft.

Nokia a cumparat platforma in 2008 pentru 154 milioane de dolari, pentru a permite dezvoltatorilor sa scrie aplicatii pentru Symbian si MeeGo, doua sisteme de operare folosite de Nokia inainte de orientarea spre Windows Phone. Aproximativ 125 de angajati vor parasi Nokia odata cu vanzarea Digia, conform companiei, scrie Bloomberg.

Masura indica dependenta din ce in ce mai crescuta a Nokia de Microsoft, pe masura ce incearca sa opreasca prabusirea vanzarilor si sa isi recastige din cota de piata pierduta in fata Apple si a dispozitivelor cu Android.

Stephen Elop, CEO al Nokia, a inceput sa parieze pe Microsoft inca de anul trecut, cand a semnat contractul cu acestia, renuntand intre timp la 20.000 de angajati, pe masura ce a inceput sa inchida fabrici pentru a intoarce compania pe profit.

"Smartphone-urile Nokia depind din ce in ce mai mult de aplicatiile Windows, iar platforma Qt nu mai joaca un rol important in eforturile Nokia", a spus un analist din Londra.

Platforma Qt a facut parte din strategia Nokia de lupta cu Apple, care a introdus iPhone-ul in 2007. De la debutul smartphone-ului, cota de piata a Nokia s-a prabusit cu aproximativ 90 de procente.

#vanzare divizie Nokia, #Nokia divizii, #Nokia Microsoft , #Management