Nokia inregistreaza pierderi in T3

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 09:34
1143 citiri
Nokia inregistreaza pierderi in T3

Compania finlandeza Nokia a inregistrat o pierdere neta de 68 de milioane de euro in cel de-al treilea trimestru, o scadere semnificativa, dar sub ceea ce asteptau analistii.

Nokia continua sa piarda segmente din piata de mobile, desi se straduieste sa faca fata concurentilor. Compania finlandeza a anuntat, joi, o pierdere neta de 68 de milioane de euro in T3, fata de un beneficiu net de 529 de milioane de euro inregistrat anul trecut in aceeasi perioada, informeaza Challenges.fr.

Chiar daca pierderile sunt considerabile, acestea sunt totusi sub estimarile initiale, analistii asteptandu-se la pierderi de 321 milioane de euro. Prin urmare,imediat dupa publicarea raportului financiar, actiunile Nokia au crescut cu 8,13% la Bursa de la Helsinki, informeaza FrancePress.

Veniturile trimestriale ale Nokia au scazut cu 13%, la 8,98 miliarde de euro, fata de 10,27 miliarde cat a inregistrat compania in perioada iulie-septembrie 2010. Anual, vanzarile de telefoane mobile Nokia au scazut cu 25%, in timp ce pe segmentul smartphone, unde Nokia se confrunta cu concurenta iPhone si Android, scaderea este de 39%, anul acesta.

Directorul general Nokia, Stephen Elop, s-a declarat incurajat de progresele facute de compania sa in cel de-al doilea trimestru, care a reusit sa reduca din scaderea dramatica a veniturilor, insa mai e mult de munca in aceasta directie.

De asemenea, Stephen Elop si-a exprimat satisfactia privind debutul colaborarii dintre Nokia si Microsoft, pentru sistemul de operare Windows Phone, explicand ca din cel de-al patrulea trimestru al 2011, Nokia va lansa noul produs pe anumite piete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate financiare Nokia T3, #vanzari Nokia, #Nokia sistem Windows Mobile , #Rezultate financiare