S&P a retrogradat rating-ul Nokia la "BBB-"

Vineri, 02 Martie 2012, ora 20:12
1204 citiri
S&P a retrogradat rating-ul Nokia la "BBB-"

Standard&Poor's a retrogradat vineri ratingul Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, la "BBB-", cea mai redusa treapta din categoria recomandata pentru investitii, cu perspectiva negativa, anticipand scaderea marjei operationale in acest an, transmite Bloomberg.

Nokia dispune de rating "BBB-" din partea Fitch, iar in cazul Moody's de "Baa2", calificativ aflat pe penultimul loc in categoria recomandata investitiilor.

"Perspectiva negativa reflecta posibilitatea retrogradarii ratingului in urmatorii doi ani, daca marjele Nokia vor ramane la un nivel scazut, sau daca lichiditatile grupului vor scadea sub 2 miliarde de euro", a declarat intr-un raport analistul S&P Thierry Guermann.

S&P a retrogradat calificativul Nokia pentru a patra oara in decurs de un an.

Nokia incearca sa isi relanseze activitatile, iar in aceasta saptamana a prezentat un smartphone cu sistem de operare Windows Phone, cu care vrea sa concureze telefoanele dotate cu sistem Android.

Standard & Poor's este insa ingrijorata ca vanzarile de telefoane cu sistem Windows Phone ar putea sa nu creasca suficient de rapid pentru a compensa declinul livrarilor de aparate cu soft Symbian, care a fost scos din productie.

Marja operationala a Nokia a scazut de la peste 20% in 2007, cand Apple a introdus iPhone, la 4,9% in trimestrul trecut.

Nokia a avut in ultimele trei luni ale anului trecut o cota de 12,6% pe piata smartphone, in scadere de la 28,1% in urma cu un an, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics.

Pe ansamblul pietei telefoanelor mobile, cota Nokia a fost de 25,5%, datorita telefoanelor mai ieftine care asigura circa jumatate din veniturile grupului finlandez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
#standard poors rating Nokia, #retrogradare rating Nokia, #Nokia rating , #Rezultate financiare