Vanzarile de telefoane Nokia, la minimul ultimilor opt ani

Joi, 18 Iulie 2013, ora 15:02
1322 citiri
Vanzarile de telefoane Nokia, la minimul ultimilor opt ani

Vanzarile de telefoane mobile ale grupului finlandez Nokia au scazut cu 27% in trimestrul al doilea, la 61,1 milioane de unitati, minimul ultimilor opt ani, rezultatele dezamagind atat pe segmentul smartphone cat si pe cel al terminalelor clasice.

Rezultatul inregistrat de Nokia in trimestrul al doilea este cel mai slab incepand cu trimestrul al doilea din 2005, cand grupul a vandut 60,8 milioane de telefoane, scrie Financial Times.

Analistii consultati se asteptau la vanzari de 63,5 milioane de unitati.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut de la 6,1 milioane de unitati in trimestrul al doilea al anului trecut la 7,4 milioane in acest an, in timp ce analistii anticipau 8,1 milioane de unitati. Livrarile de telefoane mobile clasice, mai ieftine, au scazut de la 73,5 milioane anul trecut la 53,7 milioane.

Profitul peste asteptari nu reuseste sa atraga atentia pietei

Declinul dramatic al vanzarilor a pus in umbra profitul mai bun decat anticipau analistii.

Nokia a raportat un profit operational de 303 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 325 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Compania Nokia - Siemens, la care grupul finlandez preia participatia partenerului german Siemens, a asigurat o contributie de 328 milioane de euro la profit.

Productia de telefoane, operatiunile de baza ale Nokia, a inregistrat o pierdere de 32 milioane de euro, mai redusa fata de rezultatul negativ de 325 de milioane de euro raportat in urma cu un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#vanzari telefoane Nokia, #profit Nokia 2013, #concurenti Nokia, #smartphone nokia , #Rezultate financiare