Basescu despre reducerea TVA si cotei pe venit: Atat ne duce capul!

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 12:25
1265 citiri
Basescu despre reducerea TVA si cotei pe venit: Atat ne duce capul!

Presedintele Traian Basescu a aratat ca, in Parlament, interesul personal este deasupra interesului general, dand exemplu legile date de Parlament privind reducerea TVA la alimentele de baza, reducerea cotei unice pe venit la 10% si a scutirilor pentru micii producatori de bere, informeaza NewsIn.

Basescu a explicat, joi, la aniversarea Bursei de Valori Bucuresti, ca Romania este nereformata si neperformanta, iar aceasta realitate nu a fost atat de stringenta pana cand tara noastra nu s-a lovit de efectele crizei.

El a aratat ca aceste realitati ale Romaniei nu au fost vizibile din cauza consumului excesiv si boomului imobiliar exagerat.

"Aceste doua zone au adus venituri in bugetul de stat si politicienii au facut ce i-a dus capul. Singurul lucru la care i-a dus capul a fost sa dubleze salariile, pensiile, sa inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale.

Atat i-a dus capul pe politicienii romani in timp de crestere exploziva", a aratat Basescu, adaugand ca acum aceasta crestere artificiala s-a desumflat si a ramas in picioare doar industria care s-a restructurat.

"Am ramas numai cu ce am construit corect, cu Dacia, cu Nokia, cu o industrie care s-a restructurat, a devenit performanta, dar care produce prea putin fata de cat vrem noi, ceilalti 22 de milioane sa castigam.

Ne-am obisnuit sa traim din efectele exagerarilor capitalismului, din speculatii si mai putin din munca", a aratat presedintele Basescu.

El a aratat ca "trebuie sa revenim la ce ii e dat omului", adica munca, precizand ca "ne-am obisnuit toti sa mintim incontinuu", si a dat ca exemplu in acest sens situatia din Parlament.

"Uitati-va numai in Parlament: in doua luni am avut trei legi venite una dupa alta si mai vine una acum. Ba ca reduc TVA-ul cand n-ai bani sa platesti profesorii si medicii, ba ca ieri au votat prin Senat reducerea cotei unice de la 16 la 10%, cand n-ai bani de pensii, trebuie sa iei bani din bugetul de stat sa dai la pensii, ba ca nu stiu ce scutiri vor pentru nu stiu ce fabricute de bere - m-am trezit cu legea la promulgare.

Deci, atat ne duce capul. Interesul personal este deasupra interesului general in clasa noastra politica", a spus seful statului.

#basescu, #consum, #criza, #dacia, #efecte, #industrie, #nokia, #tva , #stiri Nokia