Invazie de locuri de munca in 2008

Marti, 08 Ianuarie 2008, ora 15:25
1410 citiri
Invazie de locuri de munca in 2008

Numai daca nu vrei sa muncesti, poti spune ca nu ai unde. Deschiderea a peste 20 de mall-uri, demararea productiei in fabrica Nokia si avantul retelelor de retail reprezinta o sansa pentru oricine.

Companiile din domeniul constructiilor au nevoie de foarte multi oameni pentru proiectele din acest an. "Necesarul din domeniu depaseste 50.000 de angajati. Important este daca angajatorii vor gasi forta de munca necesara. O estimare mai exacta va putea fi facuta in martie", spune Dan Cristescu, presedintele Federatiei Generale a Sindicatelor "Familia".

Majoritatea firmelor de constructii au inceput deja sa importe forta de munca. In prezent, peste 2.000 de turci lucreaza in constructii in firmele de pe piata locala.

Dar nu se cauta numai constructori. Tot in domeniu, sunt la mare cautare si cei care se pricep sa vanda materiale. Retelele de magazine specializate in comercializarea materialelor de constructii vor face angajari masive in acest an. Grupul Ambient din Sibiu, a anuntat ca va construi in acest an 12 centre comerciale specializate in materiale de constructii si vor avea nevoie de peste 700 de noi angajati.

In domeniul retail-ului, cele peste 20 de mall-uri care care se vor deschide in acest an vor "inghiti" peste 30.000 de angajati pana la sfarsitul anului. Marile lanturi de retail au fost fruntase in materie de angajari, datorita expansiunii teritoriale. Retailer-ul francez Carrefour a anuntat ca va deschide 6 hipermarketuri in acest an.

Numarul mediu de angajati pentru un asemenea magazin este de 600, astfel, numarul angajarilor va creste cu aproximativ 3.600 de oameni. Nici operatorul de retail Real, nu se va lasa mai prejos, urmand sa angajeze in cele sase hypermarket-uri aproximativ 2.400 de oameni.

Producatorul Automobile Dacia a anuntat ca in 2008 va angaja inca 3.000 de oameni in uzina de asamblare si 600 de cadre cu studii superioare in departamentele administrative. In prezent, constructorul de automobile are 13.000 de angajati, 3.000 dintre acestia fiind angajati anul trecut la Pitesti. In prezent, din cei peste 200.000 de angajati din industria auto din Romania, mai mult de jumatate lucreaza pentru Dacia.

Concernul finlandez Nokia cauta 3.500 de angajati. Potrivit reprezentantilor companiei, pana la deschiderea liniei de productie urmeaza sa fie angajate 500 de persoane. Numarul acestora va creste pana la 3.500 in momentul in care fabrica de la Jucu, judetul Cluj, va lucra la capacitate maxima.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.