Isarescu: Ar fi grav pentru Romania sa lanseze stimuli fiscali fara sprijin

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 12:56
1150 citiri
Isarescu: Ar fi grav pentru Romania sa lanseze stimuli fiscali fara sprijin

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat marti ca ar fi grav ca statul sa lanseze o paleta de stimuli fiscali pe care sa nu o poata sprijini, iar apoi in sase luni, sau chiar mai repede, de la lansarea pachetului, sa constatate ca nu are finantare, relateaza NewsIn.

"Apare cineva la televizor si ne explica faptul ca Guvernul a facut, asa este, dar nu a luat masuri anticriza. Ce trebuia sa faca, intreaba moderatorul? Sa reduca impozitele.

Si cine finanteaza? Este ca un doctor care spune da, solutia este simpla, ia medicamentul acesta, dar uita ca are efecte secundare: te vindeca de ficat si te omoara de inima. Ce poate sa fie mai grav pentru Romania decat sa declanseze o paleta de stimuli fiscali pe care sa nu o poata sprijini?

Ca in sase luni sau chiar mai repede, in cateva luni, de la lansarea pachetului sa constate ca nu are finantare", a precizat Isarescu.

El a explicat ca, in prezent, Romania are un deficit de cont curent de 4% si nu se stie cum va evolua acesta, iar in acest context este dificil sa faci un program de dezvoltare care sa se bazeze pe investitii straine directe.

"Apar acesti bani sub forma investitiilor directe? Nokia a plecat, vin altele? Poti sa iti bazezi un program de dezvoltare pe o necunoscuta mare?", a spus guvernatorul BNR.

#isarescu, #fiscalitate, #finante, #deficit, #fabrica nokia jucu , #stiri Nokia