Japonezii scot telefonul mobil de 65.000 euro

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 14:36
1308 citiri
Japonezii scot telefonul mobil de 65.000 euro

Al treilea operator de telefonie mobila din Japonia, Softbank Mobile, a anuntat luni ca, impreuna cu renumita firma americana de bijuterii Tiffany, a pus la punct un telefon mobil ornat cu diamante, care are un pret de peste 10 milioane de yeni (65.000 de euro), transmite AFP.

Aceste terminale de lux, acoperite cu platina si decorate cu mai multe diamante, vor fi produse in serie limitata. Produsul se bazeaza pe un model de telefon mobil din generatia a treia (3G) dezvoltat de producatorul japonez de echipamente electronice Sharp.

Concepute special pentru persoanele cu venituri sporite, telefoanele nu vor fi vandute decat in anumite magazine de lux din Japonia si vor intra anumite functii care in acest moment nu sunt disponibile in strainatate, precum receptia de programe de televiziune digitala.

In luna septembrie 2007, producatorul de telefoane mobile de lux Vertu (subdivizie Nokia) a lansat un telefon mobil, conceput impreuna cu constructorul auto italian de masini sport Ferrari, care are un pret aproximativ de 18.000 de euro.

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, dar si alti producatori de telefoane mobile incep sa colaboreze din ce in ce mai mult cu designeri renumiti. Designerul italian Giorgio Armani a incheiat un parteneriat cu grupul sud-coreean Samsung Electronics pentru a concepe un telefon mobil si un televizor. De asemenea, designerii Dolce & Gabbana s-au asociat cu grupul american Motorola pentru a creea o versiune aurie a telefonului mobil RAZR, in timp ce Prada a proiectat un telefon cu grupul sud-coreean LG Electronics.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.