John Guerry a plecat. Un finlandez, CEO la Nokia Romania

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 09:16
2551 citiri
John Guerry a plecat. Un finlandez, CEO la Nokia Romania

John Guerry, primul angajat al Nokia Romania, si-a incheiat misiunea la fabrica de la Jucu. "Relocarea lui este o decizie luata in concordanta cu strategia Nokia privind operatiunile de productie din intreaga lume, urmatoarea destinatie pentru Guerry fiind Mexic, unde va conduce operatiunile de productie in cadrul fabricii Nokia din Reynosa", a decalarat Monica Alb, Communication Manager Nokia Romania.

„Practic, la fabrica Nokia din Mexic voi ocupa aceeasi functie de conducere ca la Jucu, doar locul difera", a spus John Guerry, la inaugurarea parcului de copii „George Baritiu” din Jucu, investitie de aproximativ 15.000 de euro.

Americanul a preluat sefia operatiunilor locale ale producatorului finladez de telefoane mobile Nokia in 2007 si pleaca dupa doi ani multumit de prestatia lui in Romania."Nu sunt bucuros ca plec din functia de conducere a fabricii de la Jucu, nu regret nimic din ceea ce am facut in Romania, daca seful meu mi-a cerut sa plec, a trebuit sa plec", a spus Guerry.

"Guerry si echipa sa au implementat acest proiect si au coordonat dezvoltarea fabricii Nokia din Cluj. Mai multe momente importante au fost marcate de-a lungul madatului - de exemplu debutul productiei, primul million de dispozitive mobile produse la Jucu", a decalarat in exclusivitate pentru Bloombiz, Monica Alb, Communication Manager Nokia Romania.

Companie finlandeza, director finlandez, angajati romani

Incepand cu data de 1 iulie, finlandezul Risto Meskus a preluat pozitia de manager general al fabricii Nokia de la Jucu. Decizia de a-l numi pe domnul Meskus in pozitia de Director General al Nokia Romania pentru fabrica din Cluj a fost luata in concordanta cu strategia companiei privind operatiunile din intreaga lume.

Risto Meskus a detinut diferite pozitii de conducere in cadrul Nokia, unde lucreaza de mai multi ani.

In ceea ce priveste obiectivele pentru noul mandat, Monica Alb sustine ca "domnul Meskus va veni cu o viziune proprie, pe care o va impartasi la timpul potrivit".

Nokia si guvernul roman

John Guerry afirma la inceputul anului ca in ciuda perioadei de criza, in IT&C se pot pastra toate locurile de munca, si chiar se pot crea mai multe posturi decat in alte sectoare de activitate, insa cu sprijin din partea Ministerului Comunicatiilor. "Pe parcursul negocierilor dintre Nokia si guvernul roman au fost discutate mai multe idei, insa Nokia nu a solicitat in mod oficial nici un tip de sprijin", afirma Monica Alb.

Miscari de trupe, la Nokia

In luna mai a acestui an, Nokia Corp a anuntat ca va concedia 170 de angajati din intreaga lume, pentru a reduce din nou costurile, fiindca recesiunea continua sa afecteze cererea de telefoane mobile.

La inceputul acestui an, compania finlandeza a anuntat concedierea a 2.400 de angajati din intreaga lume, iar 2.500 de muncitori din Finlanda au fost concediati temporar.

Nokia Romania are in jur de 1600 de angajati si, potrivit lui Guerry, va angaja pentru activitatea de asamblare a accesoriilor inca 400 de persoane, dorindu-se sa se ajunga la 1.800-2.000 de angajati la Jucu.

Gabriela Garjoaba

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#ceo, #guerry, #jucu, #nokia , #stiri Nokia