John Guerry, CEO Nokia Romania: Investitori straini, veniti in Romania!

Luni, 16 Martie 2009, ora 15:18
5379 citiri
John Guerry, CEO Nokia Romania: Investitori straini, veniti in Romania!

“Am spus mereu, inclusiv autoritatilor locale, ca vom demara productia intr-un prim colt al fabricii”. Acesta a fost inceputul. In noiembrie 2007. Pe 15 ianuarie 2008, Nokia a produs primul telefon „made in Romania”. In martie 2009, John Guerry, presedintele Nokia Romania, vorbeste in exclusivitate pentru Bloombiz, despre ce inseamna un an de productie la Jucu, in judetul Cluj.


 
15 ianuarie 2008 este ziua in care Nokia a produs primul telefon „made in Romania”. Un pas mic pentru companie, un pas mare pentru noi. „Ne miscam cat putem de repede, dar 15 ianuarie... chiar nu stiu de unde a aparut” a declarat Guerry pe vremea aceea.

Acum John Guerry  spune  ca, pe masura ce echipa  de la Jucu a castigat din ce in ce mai multa experienta, au fost introduse noi modele de telefoane in linia de productie." Am avut un an (2008 n.r.) foarte productiv, am depasit cifra de 20 milioane de telefoane in cea de-a douasprezecea luna de productie, iar aceste telefoane au fost exportate in intreaga Europa, dar si in Eurasia”, spune oficialul Nokia.
 
"Vrem ca fabrica de la Jucu sa ajunga cea mai productiva dintre fabricile Nokia"

Guerry sustine ca pana in 2010 grupul finlandez va dubla la fabrica din Cluj capacitatea de productie existenta. "Planurile noastre sunt ca in anul 2010 sa dublam productia. Dorim ca in viitor sa producem mai multe telefoane, astfel ca fabrica din Cluj sa ajunga cea mai productiva dintre fabricile companiei noastre".
 
In concluzie, oficialul Nokia spune ca afacerea merge bine la Cluj. ”Sunt foarte multumit. Comentariile facute de Olli-Pekka Kallasvuo, directorul executiv al Nokia, prevad o scadere a productiei de telefoane mobile in 2009, fata de 2008. De aceea trebuie sa fim foarte atenti cu viitoarele investitii, dar eu, ca director, sunt foarte multumit de cum au decurs lucrurile si, in mod cert, as recomanda si altor companii sa vina si sa investeasca in Romania. Avand deja planuri pentru imbunatatirea infrastructurii, Clujul se va alatura in curand restului Europei din punct de vedere al eficientei resurselor logistice. Cu capacitatea romanilor de a invata, universitati excelente, costuri reduse cu forta de munca, Romania este o tara foarte atractiva si pentru alti investitori”.

Un interviu de Gabriela Garjoaba

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fabrica, #guerry, #jucu, #nokia, #romania, #telefoane , #stiri Nokia