John Guerry, directorul fabricii Nokia de la Jucu: "Am pastrat loc si pentru o a doua fabrica"

Miercuri, 28 Noiembrie 2007, ora 11:06
1165 citiri
John Guerry, directorul fabricii Nokia de la Jucu: "Am pastrat loc si pentru o a doua fabrica"

Fabrica Nokia de la Jucu, o investitie de 60 milioane de euro, va furniza telefoane pentru intreaga regiune Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Un american coordoneaza operatiunile preliminare si va conduce fabrica dupa inaugurare. In exclusivitate pentru Business Standard, John Guerry a clarificat si detaliat calendarul punerii in functiune a fabricii de la Jucu.

As vrea sa clarificati de unde a aparut data de 15 ianuarie 2008, ca moment al inceperii productiei.

Am spus mereu, inclusiv autoritatilor locale, ca vom demara productia intr-un prim colt (al fabricii, n.r.), in cursul primului trimestru al anului viitor. Evident, cand am spus primul trimestru, ne-am referit la cat putem de devreme, in cursul acestui prim trimestru. Evident, piata de telefoane mobile creste foarte repede, cota de piata a produselor Nokia creste foarte repede si avem o oportunitate de exploatat cu aceasta noua fabrica. Asa ca ne miscam cat putem de repede, dar 15 ianuarie... chiar nu stiu de unde a aparut.

Stiu ca, inainte de productia propriu-zisa, are loc o sesiune de preproductie, de testare a echipamentelor si a oamenilor. Cand incepe aceasta?

Evident, vom face niste teste inainte de a porni productia propriu-zisa, dar ceea ce vom face nu va fi de vanzare. Intotdeauna facem asemenea teste, oriunde dam in functiune o linie de asamblare.

Este posibil sa imi oferiti un calendar mai exact al etapelor care urmeaza? Suntem in 20 noiembrie, deci, cand va fi gata totul?

Nu inainte de trimestrul doi al anului viitor. Dar mai mult nu va pot oferi. Motivul pentru care nu am nici eu un calendar batut in cuie este vremea. Cert este ca nu vom ajunge sa instalam niciun echipament inainte de sfarsitul anului. Primele linii de productie vor fi asamblate la inceputul anului viitor, apoi vom incepe testele si abia apoi vom demara productia. Ati fost la santier, ati vazut stadiul lucrarilor. Evident, tot acel loc nu va fi gata in primul trimestru al anului viitor...

Domnul Goldbeck (antreprenorul, n.r.) mi-a spus ca termenul sau final de predare este trimestrul doi din 2008.

Da, in cursul primului trimestru al anului, vom da in folosinta o anumita capacitate de productie, partiala. Vorbim de 25%, aproape de 25%, probabil. Va fi o mica arie de productie, in care vom lucra incepand din martie 2008. Iar ceea ce a mentionat domnul Goldbeck este termenul de livrare final, cand fabrica va fi gata 100%, si vorbim de iunie 2008, mai exact.

Cate linii de productie va avea prima parte a fabricii si cate in total?

Nu comunicam niciodata numarul de linii de productie si nici pe cel al terminalelor pe care le putem produce sau le producem. Vorbim de capacitatea fabricii, un element considerat confidential. Ceea ce va pot spune este ca, atunci cand va lucra la capacitate maxima, fabrica va fi una de foarte, foarte mare volum.

Care va fi capacitatea fabricii?

Nu pot sa va spun decat ca va fi una de mare volum.

Ce inseamna mare volum?

Vom putea fabrica o multime de terminale. Este o informatie foarte sensibila.

Oricum, daca as fi in acest business, cred ca nu mi-ar trebui decat sa vad dimensiunile fabricii pentru a evalua capacitatea ei de productie. Asa ca nu sunt convins ca aveti un foarte mare secret acolo.

Aceasta fabrica este, poate nu stiti, proiectata, deocamdata, numai ca facilitate de asamblare. Vom primi componentele de la fabricile-surori si le vom asambla aici, vom face programarea, le vom pune in cutii si le vom livra. Cam atat.

Este mai mare decat fabrica de la Komarom (in nord-vestul Ungariei)?

Nu stiu, este comparabila insa cu oricare alta fabrica. O diferenta exista: la Komarom se si produc componente, aici numai vor fi asamblate, cel putin intr-o prima etapa. Dar cred ca fabrica de la Jucu se poate compara cu cea de la Komarom, in dimensiuni.

Cate terminale ar putea produce simultan?

La capacitate maxima, ar trebui sa putem asambla oricare dintre terminalele din catalogul Nokia, in orice numar. Sigur ca vrem sa pastram totul cat mai simplu, dar acesta e obiectivul. Pentru inceput insa, vom porni cu doua modele in paralel.

Continuarea in <a href=http://standard.ro/articol_20721/john_guerry__directorul_fabricii_nokia_de_la_jucu_____am_pastrat_loc_si_pentru_o_a_doua_fabrica.html>Standard</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...