Microsoft a finalizat preluarea diviziei de telefoane a Nokia

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 09:47
1554 citiri
Microsoft a finalizat preluarea diviziei de telefoane a Nokia

Microsoft a finalizat preluarea diviziei de telefoane a Nokia si a pus capat unei asteptari de sapte luni pentru reluarea asaltului asupra pietei de telefonie mobila, in timp ce compania finlandeza vrea sa se dezvolte in domeniul retelelor wireless.

Pretul final al tranzactiei ar putea fi usor mai ridicat decat suma de 5,44 miliarde de euro anuntata in septembrie, potrivit unui comunicat al Nokia, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Circa 30.000 de angajati ai Nokia vor fi transferati la Microsoft, in cadrul tranzactiei a carei finalizare a fost intarziata de analiza efectuata de autoritatile de reglementare.

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, vrea ca prin intermediul diviziei de telefoane sa ajunga din urma Apple si Google, pe piata tabletelor si telefoanelor mobile.

Nokia in schimb vrea sa redreseze operatiunile in domeniul echipamentelor de retele, pentru a concura companii precum Ericsson.

"Tranzactia nu va rezolva imediat problemele niciuneia dintre companii. Acum trebuie sa isi suflece manecile si sa se joace de-a prinselea", a spus Sami Sarkamies, analist la Nordea Bank in Helsinki.

In urma preluarii diviziei neprofitabile de telefoane a Nokia, Microsoft devine al doilea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, cu o cota de piata de circa 14%, dupa liderul Samsung Electronics, potrivit companiei de analiza a pietei IDC.

Pe segmentul smartphone, cel mai profitabil al industriei, Microsoft va continua sa fie cu mult in urma companiilor concurente. Produsele Apple si cele care functioneza cu sistemul de operare Android al Google au reprezentat 96% din cele 290 de milioane de smartphone-uri comercializate in trimetrul patru al anului trecut, potrivit IDC. Telefoanele cu sistemul Windows Phone au acoperit in aceeasi perioada 3% din piata.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#telefoane Nokia, #preluare Nokia Microsoft, #producator software Microsoft , #stiri Nokia