NEW YORK TIMES: Landul german si Nokia cauta o solutia pentru fabrica Bochum

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 11:57
1709 citiri
NEW YORK TIMES: Landul german si Nokia cauta o solutia pentru fabrica Bochum

NEW YORK TIMES (SUA) - Landul german Renania de Nord-Westfalia si compania Nokia vor cauta "solutii inovatoare" in cazul fabricii pe care grupul finlandez de telefoane mobile intentioneaza sa o inchida pentru a reduce costurile, au declarat luni oficialitatile locale.

Fiind vorba de 2.300 de locuri de munca aflate in pericol, statul si Nokia vor infiinta o comisie pentru analizarea situatiei, s-a precizat intr-o declaratie a guvernului, emisa dupa ce directorul executiv al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, s-a intalnit cu oficialitatile.

Planurile Nokia de a inchide ultima fabrica de telefoane mobile din Germania si de a muta productia in Romania au creat o furtuna de proteste, dar compania a adoptat pana acum o pozitie dura, insistand ca fabrica Bochum nu este competitiva si, prin urmare, va trebui inchisa.

Principalul producator de telefoane mobile din lume a declarat ca intentioneaza sa vanda linia de produse mobile specializate pentru autovehicule fondului Equity Partners GmbH si fostului director al unitatii de dezvoltare, Razvan Olosu.
Divizia de produse mobile specializate pentru autovehicule are o fabrica in Bochum.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.