Nokia a dat in judecata Apple - 22 Octombrie 2009

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 22:29
1476 citiri
Nokia a dat in judecata Apple - 22 Octombrie 2009

Nokia a atacat in instanta Apple, joi, la un tribunal din Delaware, Statele Unite, pentru incalcarea unor patente referitoare la tehnologia de fabricatie a telefoanelor mobile, a anuntat compania finlandeza.

In calitate de lider in domeniul inovatiilor pentru comunicatiile wireless, Nokia detine unul dintre cele mai puternice portofolii de patente, investind, in ultimii 20 de ani, peste 40 de miliarde de euro in activitati de cercetare si dezvoltare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cele mai multe proprietati intelectuale ale Nokia, inclusiv patentele implicate in procesul cu Apple, au fost declarate esentiale pentru standardele industriei de profil, iar compania a incheiat acorduri de licentiere cu circa 40 de companii.

Cele zece patente la care se refera reclamatia sunt pentru date wireless, codarea transmisiilor de voce, securitate si encriptare si au fost incalcate de Apple la toate modelele iPhone, de la lansarea acestora pe piata, in 2007, se mai arata in comunicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#nokia, #apple, #mobile , #stiri Nokia