Nokia acuza din nou in instanta Apple

Marti, 29 Martie 2011, ora 17:00
1410 citiri
Nokia acuza din nou in instanta Apple

Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anuntat, marti, ca a depus o noua plangere la Comisia pentru Comert International din Statele Unite in care acuza grupul american Apple ca incalca patente Nokia, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Cei doi giganti din domeniul IT sunt implicati in mai multe dispute legale in Statele Unite, Marea Britanie, Germania si Olanda.

Apple a castigat, la finalul saptamanii trecute, o runda intr-un proces similar cu Nokia, dupa ce un judecator al comisiei pentru comert international a decis ca grupul american nu a incalcat niciunul din cele cinci patente Nokia aflate in disputa.

Grupul finlandez a depus, marti, o plangere pentru incalcarea a sapte patente, referitoare la sisteme de operare multitaking, sincronizare de date, pozitionare, calitatea convorbirilor si acesorii Bluetooth.

In prezent, Nokia are in derulare procese cu Apple care vizeaza 46 de patente, potrivit vicepresedintelui responsabil pentru proprietate intelectuala, Paul Melin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#nokia, #apple, #telefoane mobile , #stiri Nokia