Nokia ar putea concedia mai multi directori executivi

Luni, 07 Februarie 2011, ora 01:14
1370 citiri
Nokia ar putea concedia mai multi directori executivi

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, ar putea concedia mai multi directori executivi in cadrul unei restructurari a echipei de conducere, potrivit saptamanalului german Wirtschaftswoche, preluat de Reuters.

Directorul general Stephen Elop, care a preluat sefia companiei finlandeze in septembrie, va prezenta saptamana viitoare un plan de relansare a strategiei care ar putea include schimbari organizationale, dupa ce Nokia a pierdut o parte semnificativa din cota de piata in favoarea rivalilor.

Potrivit unor surse din companie, citate de publicatia germana, printre directorii care ar putea fi concediati se numara Mary T. McDowell, directorul diviziei de telefoane mobile, si Niklas Savander, directorul de piete.

Directorul de dezvoltare Kai Oistamo ar putea de asemenea sa plece, alaturi de Tero Ojanpera, director de servicii si solutii mobile.

Totodata, Elop a angajat headhunteri pentru a cauta oameni cu experienta in domeniul software, potrivit Wirtschaftswoche.

Un purtator de cuvant al Nokia a refuzat sa comenteze informatiile.

Nokia a ramas in urma in batalia de pe piata exploziva si foarte profitabila a smartphone-urilor, fiind intrecuta detasat de companii precum Apple sau Google, si sufera acum si pe segmentul telefoanelor traditionale, unde producatorii chinezi low-cost au castigat o pozitie solida. 

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#nokia, #concedieri, #telefonie mobila, #apple, #concedieri nokia, #smartphone , #stiri Nokia