Nokia, in cadere libera

Marti, 07 Iunie 2011, ora 22:51
1495 citiri
Nokia, in cadere libera

Fitch Ratings a retrogradat marti ratingurile Nokia pentru datorii pe termen lung si cele cu prioritate la plata, cu o treapta, de la "BBB+" la "BBB-", iar perspectiva este negativa, intrucat cota de piata a producatorului finlandez de telefoane este in scadere rapida, potrivit Mediafax.

Nokia a avertizat saptamana trecuta ca vanzarile de telefoane mobile din trimestrul al doilea vor fi substantial mai mici decat estimarile initiale, iar compania a renuntat sa faca previziuni pentru ansamblul anului, din cauza conditiilor dificile de pe pietele din China si Europa.

Numarul clientilor Nokia scade peste asteptari, in conditiile in care compania este in procesul de trecere de la sistemul propriu de operare Symbian cu Windows Phone al Microsoft.

"Ritmul de scadere s-a accelerat de cand Nokia a decis sa treaca la alt sistem de operare si se pare ca utilizatorii se orienteaza catre telefoanele dotate cu sistem de operare Android sau catre smarphone-urile Apple", a declarat Stuart Reid, analist la Fitch.

La ora 11:29 GMT, actiunile Nokia erau in scadere cu 0,9%, la 4,51 euro pe unitate. 

#nokia, #smartphone, #scadere actiuni nokia , #stiri Nokia