Schimbare la conducerea Nokia. Vezi cine este noul presedinte

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 20:17
1610 citiri
Schimbare la conducerea Nokia. Vezi cine este noul presedinte
Risto Siilasmaa, noul presedinte al Nokia

Nokia l-a numit pe Risto Siilasmaa pe postul de presedinte al companiei, acesta inlocuindu-l pe Jorma Ollila. Nationalitatea noului sef demonstreaza ca deciziile cheie vor fi luate in continuare in Finlanda.

Siilasmaa, in varsta de 45 de ani, vine de pe postul de presedinte al companiei finlandeze de software de securitate F-Secure, conform Bloomberg.com. De asemenea, acesta a condus compania de telefonie Elisa. Cunoscut in Finlanda ca un reprezentant al antreprenorilor si investitorilor in afaceri, Siilasmaa s-a alaturat consiliului de administratie al Nokia in 2008.

Investitorii Nokia au pierdut peste 60 de miliarde de euro (in valoarea actiunilor) dupa ce Apple a lansat celebrul iPhone. Siilasmaa ii va supraveghea eforturile lui Stephen Elop, CEO al companiei, indreptate spre atragerea de clienti, in contextul extinderii Apple si Google pe noi piete.

Ollila, in varsta de 61 de ani, se va retrage din activitate. Inainte de a primi postul de presedinte al Nokia, acesta a fost CEO, intre anii 1992 si 2006, transformand compania dintr-un conglomerate industrial in cel mai mare producator de telefoane mobile din lume.

#nokia presedinte, #telefoane mobile, #telefoane Nokia, #Apple iPhone, #cele mai mari companii telefoane, #google telefon , #stiri Nokia