Targ de munca Nokia

Joi, 28 Iunie 2007, ora 09:28
1410 citiri

Peste 6.000 de ardeleni sunt asteptati sa-si caute un loc de munca la compania finlandeza de telefoane. Compania finlandeza Nokia scoate maine la bataie cinci sute de joburi pentru acest an si alte trei mii pentru anul viitor, in cadrul bursei de locuri de munca organizata la Cluj.

Pozitiile disponibile nu erau cunoscute ieri, singura informatie oferita de oficialii producatorului de telefoane mobile fiind aceea ca pentru 2007 se cauta 100 de persoane cu studii superioare si 400 cu studii medii. Angajarile pentru fabrica din comuna Jucu, de langa Cluj, vor incepe la 1 august.

Elevi din Sibiu, in vizita

Bursa este organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si costa, potrivit directorului Daniel Don, 60 de mii de lei, bani publici. Cu toate acestea, oficialii Nokia au solicitat ca presa sa nu aiba acces in Sala Sporturilor pe durata desfasurarii evenimentului.

"Vor fi prezente aproximativ 3.600 de persoane aflate in evidentele noastre, la care se adauga someri din alte judete, dar si studenti sau angajati care doresc sa-si schimbe actualul loc de munca. Estimam o prezenta de circa 6.000 de persoane, unele dintre ele fiind chiar romani stabiliti in alte tari si care ar dori sa se intoarca aici", a declarat Don.

O prezenta aparte o va constitui un grup de elevi ai unui liceu cu profil de telecomunicatii din Sibiu, care au anuntat deja ca intreprind o excursie cu clasa la targul Nokia de la Cluj.

Specializare in strainatate

Toti participantii la bursa vor completa formulare-tip, furnizate de cei de la Nokia, iar angajarile pentru acest an vor avea loc in perioada august - septembrie.

"Cei care vor fi angajati vor urma un training de perfectionare in Ungaria sau Finlanda. Restul aplicantilor vor ramane in asteptare, in baza de date Nokia si ar putea fi selectati ulterior, deoarece Nokia isi propune angajarea a 3.500 de persoane pana la sfarsitul anului 2008 si acesta este singurul targ de locuri de munca pe care il organizam pentru ei", a precizat seful AJOFM. Baza de date creata in urma targului va fi folosita timp de doi ani, iar AJOFM si Nokia vor fi singurele institutii care vor avea acces la ea.

Bursa se va desfasura la Sala Sporturilor "Horia Demian", intre orele 8.00 si 18.00. "Vor avea loc doua prezentari mari, de la 10.45 si 12.45: ce inseamna Nokia, cum va fi fabrica, descrierea completa a posturilor scoase la concurs si informatii legate de salarizare si bonusuri", a mai spus Daniel Don.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=311504/ target=_blank>EvenimenutulZilei</a>)