Telefoane inteligente: speranta este in segmentul accesibil

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 09:55
1595 citiri
Telefoane inteligente: speranta este in segmentul accesibil

Nokia anunta joi rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2009, iar analistii se tem ca ele nu vor fi tocmai bune, studiile recente realizate de specialisti aratand ca utilizatorii prefera anul acesta telefoanele mobile fashion, dar accesibile ca pret.

Terminalele Nokia, in general high-end, pline de functii si scumpe, nu au avut succesul scontat, in timp ce modele middle, precum Nokia 5800, telefonul cu ecran tactil care concureaza iPhone, au avut un succes peste asteptarile analistilor.

Research in Motion, producatorul Blackberry, singurul jucator de altfel care are terminale care ofera o functionalitate concreta si care nu s-a remarcat prin telefoane de lux, este singurul care a raportat rezultate bune deocamdata. Vanzarile de iPhone ale Apple au scazut in ianuarie si februarie semnificativ.

"Nokia 5800 s-ar putea sa fie singurul model cu adevarat de succes pentru producatorul finlandez, singura veste buna", a declarat un analist.

Companiile din domeniul telefoanelor mobile au insistat initial ca in perioada de criza se vor cumpara telefoane premium, mai scumpe, dar care asigura o durata mai mare de viata si sunt mai fiabile.

Cu toate acestea, Sony Ericsson a fost profund afectat de criza, iar expertii au pus verdictul: produse prea scumpe. Blackberry, care are produse de nivel mediu ca pret, a reusit sa creasca vanzarile cu 10 procente si poate va creste chiar mai mult anul acesta, chiar daca vanzarile totale de telefoane scad in medie cu 10 procente.

"Telefoanele inteligente ieftine incep sa ia locul terminalelor premium bazate pe functii avansate", a declarat un specialist Highland Capital Partners.

"Viteza cu care se intampla schimbarea este uluitoare", a adaugat el. Sony Ericsson a avut de asemenea produse specializate, telefoanele Cyber-shot a caror functie esentiala este sa faca fotografii mai bune, dar si Walkman, care au ca functie principala playerul de muzica.

"Sony Ericsson este cel mai expus la schimbarea de preferinte pe care am observat-o", a declarat analistul. Compania a anuntat deja ca are probleme majore din cauza reducerii cererii globale de telefoane si a spus ca va avea pierderi destul de mari. Ericsson a anuntat ca vrea sa paraseasca aceasta companie joint-venture.

Sony Ericsson anunta rezultatele oficiale pe 17 aprilie, LG Electronics pe 21 aprilie si Samsung Electronics pe 24 aprilie. Nokia a anuntat deja ca 5800 a depasit un milion de unitati vandute la nivel mondial. A avut probleme in SUA, dar ulterior s-au rezolvat.

Acum analistii spun ca Nokia se lupta sa faca fata cererii de astfel de telefoane. Nokia ar putea vinde 2,5 milioane de telefoane 5800 in primele trei luni ale anului, cam acelasi volum cu iPhone. "Telefonul ete mai ieftin si este vazut ca un pentru ca telefonul Apple este scump in afara Statelor Unite", a declarat un specialist. Nokia 5800 are camera foto mai buna, este mai usor si are bateria mai buna ca Phone, a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#smartphone, # telefon, # inteligent, # nokia, # blackberry , #stiri Nokia