Telefoane Nokia, la pret redus

Joi, 03 Iunie 2010, ora 12:05
2815 citiri
Telefoane Nokia, la pret redus

Nokia a prezentat patru noi modele de telefoane mobile ieftine si primul sau incarcator alimentat de un dinam montat pe bicicleta, aceste produse avand scopul protejarii pozitiei dominante a companiei finlandeze pe pietele emergente, transmite Mediafax care citeaza Reuters.

Cele patru telefoane vor fi lansate pe piata in al doilea semestru si vor avea preturi, excluzand eventualele subventii acordate de operatori si taxele locale, cuprinse intre 30 de euro si 45 de euro.

Doua dintre aparate, printre care si cel mai ieftin, permit utilizarea a doua cartele SIM diferite, ceea ce va facilita folosirea telefonului de catre mai multe persoane.

Incarcatorul montabil pe bicicleta va fi pus in vanzare spre sfarsitul acestui an cu un pret de aproximativ 15 euro si tinteste, in principal, clienti cu acces limitat la electricitate, a afirmat un purtator de cuvant al Nokia.

"Zeci de milioane de astfel de produse vor fi vandute, insa competitia se intensifica in conditiile in care comerciantii chinezi tintesc agresiv spre segmentul cu preturi foarte scazute.

Cu atentia atrasa de telefoanele mobile inteligente, este usor sa uiti ca Nokia joaca un rol important pe piata produselor entry level", a afirmat Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight.

Nokia controleaza peste 50% din vanzarile de telefoane mobile din India si Africa si are o prezenta solida pe majoritatea pietelor emergente.

In Romania, compania finlandeza a inceput productia de telefoane mobile in februarie 2008, la fabrica din Jucu, facilitate care a necesitat investitii de 60 de milioane de euro. In aceasta fabrica lucreaza aproximativ 2.100 de angajati.

#ieftine, #mobile, #nokia, #telefoane , #stiri Nokia