Roubini se bucura ca a scapat de "mafiotul Berlusconi"

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 17:30
2077 citiri
Roubini se bucura ca a scapat de "mafiotul Berlusconi"

Economistul Nouriel Roubini se bucura ca premierul Italiei, Silvio Berlusconi, si-a dat demisia si sustine ca acesta ar fi detinut controlul in statul italian intr-un stil mafiot.

Roubini a scris, intr-o postare pe Twitter, ca Berlusconi a controlat Italia in stil mafiot si statul nu a fost o democratie, precizeaza ilsecoloxix.it.

"Italia nu a fost o democratie cat timp Berlusconi a controlat in stil mafiot majoritatea puterilor economice, financiare, politice, in domeniul mass-media, televiziunii si publicitatii", a scris Roubini, pe Twitter.

Economistul nu il agreaza nici pe Angelino Alfano, un posibil succesor pentru premierul italian.

"Alfano nu este demn de a fi prim-ministru: e un avocat fara niciun fel de cunostinte in domeniul economiei, in care lucreaza. In calitate de ministru al Justitiei, el doar a elaborat legi pentru a evita urmarirea penala a lui Berlusconi.

Singura lui realizare a fost aceea de a-l pune pe Berlusconi la adapost de problemele cu justitia", a declarat Nouriel Roubini.

Acesta a amintit ca Alfano, poreclit "Leopardul", a paricipat la casatoria unui sef al mafiei siciliene, Croce Napoli.

In opinia lui Roubini, inlocuirea lui Berlusconi cu Alfano este inacceptabila, intrucat "Italia are nevoie de un guvern competent, condus de un lider respectat si credibil".

#Nouriel Roubini Berlusconi, #Nouriel Roubini criza zona euro, #demisie Berlusconi , #Dr Doom