Roubini anunta o noua recesiune

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 08:37
1842 citiri
Roubini anunta o noua recesiune

Profetul crizei, Nouriel Roubini, avertizeaza ca economiile avansate ale lumii se indreapta, in mod inevitabil, catre o noua recesiune.

In opinia lui Roubini, nu se mai pune problema daca aceasta va fi de tip W sau nu, ci daca recesiunea va fi una moderata sau una severa.

"Intrebarea nu este daca vom avea de-a face cu noua recesiune, ci daca aceasta va fi una moderata ori una severa", a declarat profestul crizei, precizand ca "raspunsul depinde de zona euro", scrie CNBC.

Potrivit ultimelor date, SUA, Marea Britanie si zona euro se afla la un pas de a intra intr-o alta recesiune, perioada fiind cuprinsa intre unul si doua semestre, apreciaza economistul.

Dezordinea din Europa, cauzata de criza datoriei suverane, iesirea unui stat membru din zona euro si criza banca, puncteaza Roubini, va avea un efect mai grav decat colapsul Lehman Brothers.

"Europenii trebuie sa se concentreze si sa ia decizia cea mai buna", a mentionat economistul, facand referire la summit-ul G20, care va avea loc in noiembrie la Cannes.

"Decizia corecta", subliniaza Roubini, implica o crestere a valorii Fondului European de Stabilitate Financiara pana la valoarea de 2.000 de miliarde de euro si, de asemenea, crearea la nivel european a unui program pentru recapitalizarea bancilor.

#roubini, #recesiune roubini, #economie criza, #criza europa , #stiri Nouriel Roubini