Roubini: Cresterea economica din zona euro, aproape de zero

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 23:36
1537 citiri
Roubini: Cresterea economica din zona euro, aproape de zero

Cresterea economica din zona euro ar putea fi "aproape de zero" in acest an, dupa ce instabilitatea din trimestrul al doilea pune in pericol estimarile referitoare la un avans de 1%, a declarat economistul american Nouriel Roubini, care anticipa initial un avans de 1%, informeaza Mediafax.

Totusi, grupul statelor care folosesc moneda unica nu risca reintrarea in recesiune, in pofida deteriorarii increderii pietei financiare in cresterea economica, intr-o perioada de austeritate bugetara", a afirmat Roubini la o conferinta economica care are loc la Aix-en-Provence, in sudul Frantei.

"Avand in vedere socurile economice din ultimele luni, pana la sfarsitul anului cresterea ar putea fi aproape de zero", a afirmat Roubini, celebru pentru prognozele pesimiste si faptul ca a prezis criza financiara mondiala cu un an inainte de declansare.

Estimarea sa initiala, privind un avans de 1% al economiei zonei euro, coincidea cu cele ale Bancii Centrale Europene si ale Fondului Monetar International.

Corectiile din ultimele trei luni de pe piata bursiera, majorarea spreadului creditelor si nervozitatea de pe piata interbancara sugereaza ca exista preocupari serioase referitoare la cresterea economiei mondiale, a mai spus Roubini.

In opinia sa, cresterea economiei americane ar putea incetini in al doilea semestru la 1,5%, de la 3% in primele sase luni, si nici perspectivele la nivel mondial nu sunt foarte promitatoare. 

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#crestere economica, #zona euro, #roubini , #stiri Nouriel Roubini