Roubini ne da fiori: criza va aduce un dezastru economic si un nou razboi

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 21:39
3900 citiri
Roubini ne da fiori: criza va aduce un dezastru economic si un nou razboi

Cunoscutul economist Nouriel Roubini face previziuni sumbre referitoare la economia mondiala: actuala criza va genera un dezastru economic, ce ar putea fi urmat de un razboi.

Economistul Nouriel Roubini spune ca austeritatea fiscala ar putea aduce un dezastru economic, urmat de razboi, conform Money News.

"Eu nu prezic inceperea celui de-al Treilea Razboi Mondial, dar privind in mod serios, daca a existat o criza financiara globala, dupa prima, atunci vom merge in regres: instabilitatea politica si sociala din Europa si din celelalte economii dezvoltate va deveni extrem de severa", a declarat Roubini.

In anii '30, pentru ca am facut o greseala politica majora, am trecut printr-o instabilitate financiara, devalorizarea valutelor, tiparirea de bani in exces, razboaie comerciale, regimuri populiste, radicale si agresive au venit la putere din Germania pana in Italia, din Spania pana in Japonia si apoi am sfarsit prin cel de-al Doilea Razboi Mondial.

"Si pentru asa ceva trebuie sa va faceti griji. Vom face aceeasi greseala ca in timpul Marii Crize, cand am folosit stimulente financiare prea repede. Acesta este un risc foarte mare acum", a spus economistul.

Si nici China nu va fi scutita de probleme economice. "China va avea peste doi ani o aterizare fortata. Exista o supraincarcare atat de mare, de la imobiliare pana la infrastructura si daca ea nu va schimba modelul de crestere economica, care sa se bazeze mai mult pe consum si mai putin pe investitii, in cele din urma China va avea o aterizare dura", a prezis Roubini.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nouriel roubini, #criza, #razboi , #stiri Nouriel Roubini