Ultimele profetii ale lui Roubini

Miercuri, 03 August 2011, ora 11:18
5290 citiri
Ultimele profetii ale lui Roubini

Legendarul economist Nouriel Roubini este platit sa calatoreasca in toata lumea pentru a profeti apocalipsa. Acesta a tinut in ultima perioada un numar incredibil de discursuri. Adeptii care nu reusesc sa fie in sala, il urmaresc pe diverse retele sociale, cum ar fi Twitter. Iata cele mai interesante profetii din 2011 ale celebrului profesor.

In luna iulie, Roubini a zburat la Aspen in statul american Colorado.

"SUA are urgent nevoie de un stimul mai puternic, urmat de masuri de redresare fiscala. Daca nu se va intampla asta, intregul mecanism fiscal se va prabusi", a spus Roubini.

In aceeasi luna, Roubini a ajuns la Shanghai. Le-a spus chinezilor ca riscul unei aterizari periculoase a statului este foarte mic pe termen scurt. Insa acesta nu este la fel de optimist in ceea ce priveste viitorul tarii dupa anul 2013.

Din China, Roubini a ajuns la Sydney in Australia. Cu toate ca este optimist in ceea ce priveste viitorul acestui stat, economistul a avertizat in legatura cu o posibila "boala olandeza", produsa de profiturile miniere care ar putea duce la o economie "in doua viteze".

Cu o luna inainte, Roubini se afla in Singapore, unde vorbea despre "furtuna perfecta" a problemelor din China, Europa, Japonia si SUA. Acestea vor duce la o prabusire a economiei mondiale dupa 2013, crede economistul.

In mai, la Budapesta, Roubini spunea ca Grecia va fi fortata sa-si restructureze datoriile, dar ca procesul va fi unul incorect.

"Nu are sens sa arunci bani buni pentru a salva bani bolnavi".

La fel de bine, nu are sens sa adaugi pierderile din sistemul bancar irlandez peste cele guvernamentale. Acest lucru a fost zis de Roubini in aprilie, la Cernobbio in Italia.

Cu o luna inainte, profesorul se afla la Cannes, unde spunea ca firmele imobiliare trebuie sa caute oportunitati de afaceri pe pietele estice emergente. De asemenea, acestea se pot dezvolta in America Latina si Orientul Mijlociu.

La Dubai, Roubini a vorbit despre pretul petrolului. Daca acesta va ajunge la nivelul ridicat din 2008, unele economii avansate vor trece printr-o recesiune double-dip.

Aflat la Paris, tot in luna martie, profetul a spus ca lipsa cresterii economice si sporirea  masurilor de austeritate vor duce, de asemenea, la o recesiune double-dip. In acest context, liderii vor trebui sa ia in calcul restructurarea datoriei.

In prima luna a anului 2011, Roubini se afla la Milano. Aici le-a spus italienilor ca, in mod normal, ar fi discutat despre economie, dar ca guvernul acestui stat este foarte distras. Acest lucru a dus la o prostituare a Italiei.

Tot in aceeasi perioada, Roubini vorbea despre existenta a patru mari riscuri.

Acestea sunt propagarea crizei in Spania, intrarea in insolventa a Greciei, achizitia datoriilor bancare de catre sectorul public in state precum Irlanda si incapacitatea statelor lovite de recesiune de a-si rezolva singure problemele.

Dupa cum stim, toate acestea s-au adeverit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #criza economica, #discurs roubini, #roubini, #roubini criza, #roubini profet , #stiri Nouriel Roubini