Directorul Nuclearelectrica va avea o leafa de aproape 5.500 de euro plus bonusuri

Marti, 27 August 2013, ora 16:02
1402 citiri
Directorul Nuclearelectrica va avea o leafa de aproape 5.500 de euro plus bonusuri
Sursa foto: Stireazilei.ro

Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizatie fixa bruta lunara de 24.150 lei (5.439 euro), dar si una variabila, daca isi va indeplini indicatorii si criteriile de performanta din contractul de mandat.

"In baza hotararii AGA a Nucleareletrica din 22 august 2013, care fixeaza limitele indemnizatiei fixe pentru administratorii executivi, Consiliul de Administratie al Nucleareletrica a stabilit urmatoarele cuantumuri ale indemnizatiei fixe brute lunare pentru administratorii executivi: 24.150 lei brut lunar pentru directorul general, 22.950 lei brut lunar pentru directorul sucursalei Cernavoda, respectiv 95% din indemnizatia directorului general", potrivit datelor companiei de stat.

Directorii care sunt si membri ai Consiliului de Administratie sunt administratori executivi. In perioada in care directorii detin si calitatea de administrator, acestia sunt indreptatiti doar la plata remuneratiei conform contractului de mandat, fara sa primeasca bani si pentru calitate de membrul al CA.

"Indemnizatia fixa bruta lunara a directorilor poate avea un cuantum de maxim de sase ori media castigului salarial brut pe ramura de activitate (...). Avand in vedere cuantumul castigului salarial mediu brut pe ramura energie anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 4.028 lei brut lunar, rezulta ca plafonul maxim brut lunar al indemnizatiei fixe este de 24.168 lei brut lunar", mentioneaza Nuclearelectrica.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administratie vor primi o indemnizatie fixa lunara si una variabila. Indemnizatia fixa variaza intre 3.424 lei si 4.028 lei, in functie de participarea la unul sau mai multe comitete consultative organizate la nivelul Consiliului de Administratie.

"Indemnizatia variabila este platibila in functie de indeplinirea indicatorilor si criteriilor de performanta stabiliti in contractele de administrare/mandat asa cum sunt preluati din planul de administrare/management", potrivit sursei citate.

Indemnizatia variabila a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administratie are doua subcomponente. Prima va avea un cuantum anual maxim brut egal cu valoarea anuala a castigurilor salariale medii brute pe ramura energie, iar a doua va fi in cuantum anual maxim brut de 0,4% aplicat la diferenta dintre profitul efectiv realizat si profitul net estimat pentru fiecare exercitiu financiar, dar nu mai mult de valoarea indemnizatiei fixe anuale determinate conform contractului de administrare.

"In echivalent lunar, subcomponenta variabila 2 are un cuantum maxim brut lunar egal cu valoarea indemnizatiei fixe brute lunare, respectiv suma de 4.028 lei brut lunar", potrivit datelor Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei. Potrivit angajamentelor asumate de guvern fata de Fondul Monetar International, un pachet de 10% din actiunile companiei va trebui listat la bursa in acest an.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, spunea in iunie ca Guvernul spera sa obtina 300-350 milioane lei din listarea companiei la bursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#salariu Daniela Lulache Nuclearelectrica, #indemnizatie director Nuclearelectrica, #bonus management Nuclearelectrica , #Management