Lulache: Daca nu cresc profitul Nuclearelectrica in primul an, salariul meu ramane companiei

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 10:15
1635 citiri
Lulache: Daca nu cresc profitul Nuclearelectrica in primul an, salariul meu ramane companiei

Noul manager al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, a declarat miercuri ca nu isi va incasa salariul in primul an de mandat daca nu va creste profitul societatii.

"Salariul meu nu a fost inca stabilit. Insa insist asupra unui element; ca la orice manager selectat cu respectarea prevederilor OUG 109/2011, salariul se incadreaza in perimetrul reglementarii Guvernului privind corelarea cu salariul pe ramura.

Aceasta dezbatere despre salarizarea managerului la stat implica cred, doua paliere de responsabilitate, fata de actionari dar si fata de public. In acest sens, angajamentul meu este ca la finalul primului an de mandat voi creste profitul Nuclearelectrica sau, daca nu, imi asum ca salariul si toate beneficiile sa ramana companiei", a explicat managerul Nuclearelectrica pentru Agerpres.

Numele Danielei Lulache a fost vehiculat de presedintele Traian Basescu recent, seful statului sustinand ca toti directorii de la marile companii de stat au fost clienti politici.

"In primul rand, rezolvarea problemei de fond este ca in legea de functionare a societatilor comerciale, regii autonome si institutii autofinantate sa introducem un articol in care le stabilim salarizarea la nivel de bugetari - o data. Chestiunea cu domnii de la Asigurari se putea rezolva foarte bine, dupa parerea mea, amiabil. Cum doamna aceea care a ajuns la Nuclear (Daniela Lulache - n.r.)", a raspuns Basescu, intrebat despre salariile mari din companiile de stat.

El a afirmat ca Daniela Lulache a incasat de la Fondul Proprietatea "jumatate de milion de dolari, pentru ca nu a ramas tot mandatul".

Daniela Lulache sustine insa ca a ajuns in functia de director general al Nuclearelectrica ca rezultat al unei proceduri de recrutare si selectie, egala ca rigurozitate cu orice procedura similara din mediul privat.

"A fost o selectie realizata de consultanti externi in resurse umane, angajati de OPSPI. In al doilea rand, am 20 de ani de experienta in institutii prestigioase, precum Banca Nationala, Fondul Proprietatea, Raiffeisen Bank, Erste Bank in care functiile au fost de responsabilitate implicand management si expertiza financiara.

Am o experienta care poate fi certificata si am rezultate care pot fi verificate: in mandatul meu la FP am obtinut in 2009 cel mai mare profit pentru FP, de 730 de milioane lei in conditiile in care spre comparatie, profitul FP a fost, in 2010, 456 de milioane lei; am incheiat cea mai mare tranzactie de pe piata de achizitii si fuziuni din anul 2009: vanzarea participatiilor detinute de Fondul Proprietatea la companii din grupul CEZ, din care atat Fondul cat si economia romaneasca au avut de castigat.

Din punctul meu de vedere, orice beneficiu ca manager trebuie sa reflecte performanta si cresterea profitului si asta cred ca se poate vedea, urmarind rezultatele pe care le-am obtinut in functiile si institutiile in care am fost", a precizat Daniela Lulache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Daniela Lulache Nuclearelectrica, #salariu Daniela Lulache, #salarii manageri companii stat, #mangement Nuclearelectrica , #Profit