CEZ analizeaza proiecte mai atractive in Cehia si Slovacia

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 14:22
1283 citiri
CEZ analizeaza proiecte mai atractive in Cehia si Slovacia

Grupul ceh CEZ analizeaza proiecte mai atractive in Cehia si Slovacia, dupa ce recent a luat decizia de a se retrage din actionariatul EnergoNuclear, compania de proiect care ar urma sa dezvolte reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Borotea.

"Decizia de retragere din EnergoNuclear este calda, a fost o decizie pur economica. In acest proiect erau sapte actionari, fiecare cu parerea lui, fiecare cu participatia lui. In prezent, analizam alte proiecte, mai atractive, dar nu in Romania, si anume doua in Cehia si unul in Slovacia", a precizat, pentru NewsIn, directorul de afaceri corporatiste al CEZ Romania, Adrian Borotea.

De asemenea, acesta a precizat ca participatia CEZ de 9,15% la EnergoNuclear va fi impartit fie unui singur investitor, fie la mai multi dintre ceilalti ramasi.

"In urmatoarele trei luni, se va negocia intre investitori impartirea participatiei CEZ. Va fi o perioada foarte interesanta, orice se poate intampla", a adaugat Borotea.

Compania de stat Nuclearelectrica si ceilalti investitori straini se intalnesc miercuri pentru a decide prelungirea Acordului de investitii pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda cu trei luni, pana la 31decembrie 2010, si totodata pentru a incepe renegocieri ale unor prevederi din acest Acord.

Nuclearelectrica si alti sase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GDF-SUEZ, Enel, Iberdrola si RWE Power, au semnat in noiembrie 2008 Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (EnergoNuclear SA), care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.

In urma negocierilor, s-a decis ca impartirea actiunilor intre partenerii de proiect sa fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal si Iberdrola, fiecare cate 6,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cez proiecte retragere EnergoNuclear , #stiri Nuclearelectrica