Electra si Hidroenergetica, blocate pana la solutionarea procesului deschis de FP

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 00:20
1997 citiri
Electra si Hidroenergetica, blocate pana la solutionarea procesului deschis de FP

Infiintarea gigantilor energetici Electra si Hidroenergetica ramane blocata pana la solutionarea procesului deschis de Fondul Proprietatea (FP) la Tribunalul Dolj, cu toate ca vineri aproape toate Adunarile Generale ale societatilor incluse in cele doua companii au aprobat infiintarea acestora, informeaza Newsin.

Franklin Templeton a formulat, in numele Fondului Proprietatea, doua cereri de suspendare a fuziunii societatilor ce vor constitui Electra si Hidroenergetica: una impotriva Complexului Energetic Craiova si una impotriva Nuclearelectrica.

Tribunalul Craiova a aprobat pe 18 noiembrie 2010 prima cerere, iar cea de-a doua cerere este in curs de analiza la Tribunalul Bucuresti.

"Cu toate ca atat Nuclearelectrica, unde Fondul Proprietatea a cerut majorarea cotei detinute pana la 20%, cat si Complexul Energetic Craiova fac parte doar dintr-una din cele doua viitoare mari companii, Electra, statul roman isi doreste sa le realizeze pe amandoua odata.

Astfel ca tot proiectul este blocat pana la o solutionare in cadrul procesului de la Tribunalul Dolj. Nu se stie cat va dura cu totul", au declarat Agentiei NewsIn surse din Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea este actionar in majoritatea companiilor implicate in acest proiect de reorganizare a sectorului energetic romanesc, iar Franklin Templeton doreste sa se asigure ca orice activitate de restructurare se va face in interesul actionarilor sai.

De altfel, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, anuntase joi seara intr-un comunicat ca se opune si ca va vota impotriva infiintarii celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, considerand ca profitabilitatea lor pe viitor este neclara si discutabila.

Toate Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor societatilor ce urmeaza sa faca parte din companiile nationale Electra si Hidroenergetica au aprobat vineri, 19 noiembrie, procesul de reorganizare si infiintare a celor doua companii, cu exceptia AGEA a Complexului Energetic Craiova, unde sedinta a fost amanata pana la solutionarea cauzei introduse de Fondul Proprietatea la Tribunalul Dolj.

Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii energetice fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie. Insa Mihai David, administratorului Hidroenergetica, spunea la inceputul lunii septembrie ca spera ca cei doi giganti vor fi gata pana in ianuarie 2011. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electra, #hidroenergetica, #franklin templeton , #stiri Nuclearelectrica