Fermierii cer prin MADR energie ieftina pentru irigatii

Luni, 28 Martie 2011, ora 18:24
1555 citiri
Fermierii cer prin MADR energie ieftina pentru irigatii

Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) au solicitat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sa intervina pentru a putea obtine energie ieftina de la Hidroelectrica sau Nuclearelectrica necesara irigatiilor din acest an, potrivit unui comunicat emis luni de MADR, preluat de NewsIn.

Astfel, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, s-a intalnit luni la sediul ministerului cu reprezentantii Ligii Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii din Romania si cu cei ai Ligii Asociatilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), pentru discutii privind inceperea campaniei de irigatii de la jumatatea lunii aprilie a acestui an.

In cadrul acestei intalniri s-au finalizat unele probleme privind incheierea contractelor de livrare a apei intre Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) si Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI).

"Cu aceasta ocazie, s-a solicitat de catre OUAI o interventie din partea MADR pentru obtinerea de energie mai ieftina, cu livrare de la Hidroelectrica sau de la Nuclearelectrica.

Totodata, s-a stabilit ca pana la data de 31 martie sa se definitiveze de catre ANIF toate contractele de livrare a apei pentru irigatii.

Pentru eventualele concilieri, reprezentantii OUAI se vor prezenta joi, 31 martie 2011, la sediul MADR.

S-a stabilit ca penalitatile aferente anului 2009 sa fie suportate de la bugetul de stat, in acest sens facandu-se demersuri la Ministerul Justitiei si la Ministerul de Finante, pentru elaborarea de acte normative in acest sens", se arata in comunicat.

#fermieri, #energie, #madr, #irigatii , #stiri Nuclearelectrica