Nuclearelectrica investeste 13,5 milioane de euro in securizarea sistemelor IT

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 14:30
1963 citiri
Nuclearelectrica investeste 13,5 milioane de euro in securizarea sistemelor IT
La centrala Cernavoda functioneaza doua reactoare nucleare

Compania Ager Business Tech, in asociere cu GMB Computers si Elcomex IEA, a astigat un contract petru migrarea aplicatiilor si a masurilor de securitate informatica utilizate la CNE Cernavoda, in valoare de 13,467 milioane de euro, fara TVA.

Contractul a fost atribuit de Nuclearelectrica si prevede servicii de migrare a aplicatiilor si masurilor de securitate informatica, utilizate la CNE Cernavoda, pe platforme hardware si software actuale.

De asemenea, prevede inlocuirea sau modernizarea statiilor de lucru uzate fizic si moral, in functie de aplicatiile utilizate si asigurarea suportului tehnic software pentru produsele software utilizate, respectiv modernizarea sistemului informatic existent prin servicii de testare, migrare, modernizare hardware si software in vederea trecerii la noua platforma Microsoft Windows7x32/x64.

Valoarea contractului estimata initial era de 13,724 milioane de euro, fara TVA. Pentru atribuirea acestui contract a fost depusa o singura oferta.

Centrala de la Cernavoda are doua reactoare in functiune

Centrala de la Cernavoda, administrata de Nuclearelectrica, functioneaza cu doua reactoare, care asigura anual 18% din necesarul de electricitate al tarii. Centrala, a carei constructie a inceput in timpul regimului comunist, este prevazuta sa aiba cinci reactoare nucleare.

Productia de energie a centralei nucleare de la Cernavoda a insumat 6,66 miliarde Kwh in primele sapte luni ale acestui an, in urcare cu 4%.

Abandonarea constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda ar aduce pierderi in economia romaneasca de circa 3 miliarde euro, prin disparitia industriei nucleare orizontale, lipsa de noi contracte si nevalorificarea investitiilor deja realizate.

Investitia pentru cele noua reactoare este evaluata la 6,4 miliarde de euro. Guvernul incearca sa resusciteze investitia, dupa ce, in urma unor decizii care au afectat structura actionariatului companiei de proiect, mai mult de jumatate dintre investitori au renuntat la proiect, in 2010.

Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#centrakla Cernavoda, #Nuclearelectrica licitatie, #servicii Cernavoada, #software licitatie , #stiri Nuclearelectrica